BABIĆEV VAZDUPLOHOV: Šef poslanika SNS novi mister lapsus!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015, 06:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BABIĆEV VAZDUPLOHOV: Šef poslanika SNS novi mister lapsus!

Šef naprednjaka u parlamentu ne zna srpski

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Zoran Babić izumeo je novu reč u srpskom jeziku - vazduplohovna letelica!

To možda ne bi bilo ništa čudno i moglo bi da se okarakteriše kao lapsus, koji svako može da napravi, da se Babiću novoizumljena kovanica nije omakla čak pet puta!

Još je zanimljivije to što >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je šef poslaničke grupe naprednjaka svaki put čkiljio u papir - podsetnik sa kojeg je čitao famoznu reč - vazduplohovna letelica. Ili još urnebesnije - bespilotni vazduplohov.

Babić je to, inače, pominjao u Skupštini, polemišući o izmenama Zakona o vazdušnom saobraćaju. Najzanimljivije je što je ovaj naprednjak, kako se i sam pohvalio, diplomirani mašinski inženjer, koji bi morao da zna da se letelice zovu vazduhoplovi (kovanice nastale od reči ploviti i vazduh, prim. aut.).

Ovim urnebesnim izlaganjem u parlamentu Babić je možda preuzeo titulu mister lapsus od svog stranačkog kolege Bratislava Gašića, koji svojevremeno nije mogao da se „telepromptuje“ iz Kruševca u Beograd.

(J. V.)Aniovu, slomiću ti krila...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.