Ðorđević: Vraćamo kult reprezentacije, to je najbitnije

Izvor: Press, 26.Avg.2014, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðorđević: Vraćamo kult reprezentacije, to je najbitnije

"Tokom priprema pokazali smo dosta toga. Veliko zajedništvo i borbenost na terenu posledica su odlične igre u odbrani i to će biti ključna stvar na svim utakmicama šampionata, bez obzira na nešto lošija izdanja na poslednje dve protvere priotiv Novog Zelanda", izjavio je Ðorđević na konferenciji za medije u hali Pionir.

Prema njegovoj oceni, reprezentacija konačno igra timski i sastav nacionalnog tima je kompaktan.

"Oni se ponašaju i žive kao jedan, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nam daje za pravo da se nadamo da smo na dobrom putu. Videćemo da li će to biti dovoljno u Španiji. Nikada nisam bio dobar prognozer, nemamo prava da kalkulišemo, već da svaki meč igramo maksimalno. Naša dužnost je da vratimo kult reprezentacije, jer dres sa državnim grbom je nešto za šta se igrači i treneri spremaju celog života. Momci su to i pokazali tokom priprema ", naglasio je Ðorđević.



Srpski selektor potvrdio je da ima poverenje u svih 12 igrača koje vodi u Španiju.

"Ovde ima velikih igrača. Njima su potrebna velika takmičenja, a predstojeće prvenstvo je jedno od takvih. Kada budu došle velike utakmice nadam se da će neki od njih napraviti skok i izdvojiti se. Zato sam i govorio Bogdanoviću da nije potrebno da postigne 20 poena i teži najboljoj utakmici u karijeri, već da ubaci 10 ili 12. Bitno je da bude koristan timu, to je moja filozofija", konstatovao je Ðorjević, navodeći da mu je teško palo da Luku Mitrovića precrta sa spiska.

"Nije prijatno takvu vest saopštiti igraču koji ima želju i kvalitet. Napravljena je analiza, s obzirom šta nas i ko sve očekuje na SP. Mitrović je sada bolji igrač nego na početku priprema, igra na poziciji koja nam je preko potrebna, ali u ovom trenutku sam odlučio da ne putuje u Španiju", rekao je Ðorđević, dodajući da očekuje da kapiten Nenad Krstić postepeno ulazi u formu nakon oporavka od povrede.

On je naveo da je bio iznenađen kada je Miloš Teodosić došao izuzetno spreman na pripreme i prihvatio stil igre reprezentacije.

Teodosić smatra da je cilj reprezentacije da u grupnoj fazi zauzme što bolju poziciju, a da je rano govoriti o eventualnoj borbi za završnicu prvenstva.

"Zadovoljan sam kako su prošle pripreme. Na turnirima smo ostavili dobar utisak, igrali borbeno, kako je Ðorđević i tražio od nas. Mislim da spremni idemo u Španiju. Fizički još nisam fit, s obzirom da sam imao povredu skočnog zgloba, ali verujem da ću do starta prvenstva polako uhvatiti ritam", kazao Teodosić.

Boje reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu, od 30. avgusta, do 14. septembra, braniće Nenad Krstić, Miroslav Raduljica, Raško Katić, Vladimir Štimac, Miloš Teodosić, Stefan Marković, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica i Stefan Birčević.

Ðorđević je u nedelju iz nacionanog tima udaljio Vladimira Micova nakon što se sukobio sa bekom Galatasaraja tokom prijateljske utakmice protiv Novog Zelanda.

Na prvenstvu sveta Srbija će igrati A grupi, u Granadi, sa domaćinom Španijom, Egiptom, Iranom, Brazilom i Francuskom.

U prvoj utakmici srpski košarkaši u subotu igraju protiv selekcije Egipta.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Sale Nacionale: Vraćamo kult reprezentacije

Izvor: RTS, 26.Avg.2014

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević smatra da je stvaranje borbenog tima i vraćanje kulta reprezentacije najbitnije od svega uoči učešća na prvenstvu sveta u Španiji...Prema njegovoj oceni, reprezentacija konačno igra timski i sastav nacionalnog tima je kompaktan..."Tokom priprema...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.