Zvezdin novi (super) tandem: Le Talek-Donald

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2016, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin novi (super) tandem: Le Talek-Donald

„Za mene je ovo drugačije, do sada sam igrao u timu koji igra mnogo defanzivnije", poručio iskusni Francuz

Na pripremama na Kipru rađa se novi Zvezdin tandem. Dugo, predugo su trajali pregovori crveno-belih sa Mordovijom oko angažovanja Damjana Le Taleka, iskusnog zadnjeg veznog koji bi kompletan manevar crveno-belih morao da učini boljim.

Posebno, jer je u Rusiji igrao zajedno sa Mičelom Donaldom, momkom koji je u jesenjoj sezoni potvrdio epitet >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ogromnog pojačanja.

Prvi put u tandemu Le Talek i Donald su igrali na nedavnom meču protiv Atlantisa. Francuz baš i nije zadovoljan prikazanim.

„Za mene je to bio težak početak. Mislim da sam u drugom poluvremenu bio bolji nego u prvom, trebalo mi je malo vremena da se „snađem“, ipak je to bila moja prva utakmica. Pomoglo mi je to što sam igrao sa Mičelom, i za mene je lako da igram pored njega. Ostale saigrače ne poznajem, ali sledi nam još utakmica i verujem da će mi biti sve lakše“, uveren je Le Talek, nova Zvezdina „četvorka“.

O svom novom-starom saigraču, reči hvale imao je i Mičel Donald.

Damjan i ja smo drugovi, i nakon što je došao, nismo mnogo pričali o sportskim stvarima. Pričali smo malo o Zvezdi, malo o njegovom periodu koji je proveo u Mordoviji otkad sam ja otišao. Posle utakmice smo pričali o samoj utakmici, ali uglavnom razgovaramo o stvarima koje nisu usko vezane za fudbal. Damjan je veoma iskrena osoba, kada mu se nešto ne sviđa, on to kaže, kada mu se sviđa, takođe kaže. Veoma je direktan, i to je razlog što smo prijatelji, a ne samo to što smo igrali zajedno. Kada imate Grujića i Le Taleka u timu, lako je igrati. Istina je, sada mogu igrati više napred. Kada Gruja ode napred, ja ostanem malo iza, i obrnuto. Mislim da ćemo se jako lepo slagati i na terenu“, rekao je Mičel Donald.

Le Talek kaže da ima mnogo prostora za napredak.

„Za mene je ovo drugačije, do sada sam igrao u timu koji igra mnogo defanzivnije. U Zvezdi se oseća pobednički mentalitet, Zvezda igra ofanzivno, vezala je i mnogo pobeda, to je takođe nešto na šta ću se navići vremenom. Meni se dopada takav stil igre, i dopada mi se moja uloga. Volim da pošaljem dobar pas napred. Za igrača na mojoj poziciji je najbitnije da se uklopi sa štoperima, i mislim da imamo dovoljno vremena za to. Kada su igrači kvalitetni, potrebno je i manje vremena za uigravanje. Mislim da mi neće biti potrebno mnogo utakmica. Čekaju nas još dve ili tri probe na pripremama, mislim da je to sasvim dovoljno“, dodao je Le Talek.

(Foto crvenazvezdafk.com)

Pratite MOZZART i na našoj Fejsbuk stranici

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.