Zvezda u paklu Nokia arene!

Izvor: RTS, 24.Okt.2013, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u paklu "Nokia" arene!

Nakon pravog spektakla u beogradskoj Areni i poraza od Lokomotive u neizvesnoj završnici. Košarkaši Crvene zvezde u Tel Avivu igraju meč drugog kola grupe D a protivnik je "ponos Izraela" - Makabi. Crveno-beli u meč ulaze bez velikog pritiska i upravo to bi moglo da bude presudno na meču koji se igra u "Nokia Areni" od 20.05.

Posle 14 sezona Crvena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvezda se prošle nedelje vratila u najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje i na veliku žalost 20.000 navijača u beogradskoj Areni ipak nije uspela da savlada Lokomotivu Kuban. Sa ciljem da ostvare prvu pobedu u Evroligi, zvezdaši su otputovali u Tel Aviv ali to baš i nije mesto "za vađenje".

Biće to duel dve ekipe koje su u premijernim mečevim pretrpele tesne poraze od Laboral Kuće odnoso Lokomotive. Prava prilika da se krene u senjriju pobeda i u trku za plasman u top 16. Makabi jeste favorit ali beogradski crveno-beli jesu ekipa koja svakog može da pobedi.

Ekipa Makabija je tokom leta pretrpela značajne promene u igračkom kadru. Posle sezone u Panatinaikosu, Sofoklis Skortcijanitis se vratio u glavni grad Izraela a iz Barse je doveden Džo Inlis. Tu su amerikanci Tajris Rajs, Devin Smit i sjajni Riki Hikman a ostao je i odlični šuter Dejvid Blu.

Sa klupe ovom četom komanduje prekaljeni Dejvid Blat i imajuči u obzir renome svih gore pomenutih, jasno je da Zvezdu čeka gotovo nemoguća misija.

Tradicija kaže da Makabi nikada nije izgubio prvu utakmicu u Evroligi na domaćem terenu. Međutim, valja podsetiti na podatak da je jedino Crvena zvezda uspela da slavi u "Nokia Areni" u mečevima jadranske lige - bilo je to pre tačno 10 godina a (in)direktno je pobedu je crveno-belima trojkama doneo sadašnji pomoćni trener, Velibor Radović.

Zvezda je na premijeri u fantastičnoj atmosferi doživela poraz od moćne Lokomotive ali nije razočarala. Naprotiv. Osim lošeg starta i nekoliko pratnih minuta na početku posledlje deonice, crveno-beli su ostavili veoma pozitivan utisak.

Delovali su snažno u odbrani i bili prilično efikasno u napadu, pokašavši da su dorasli takmičenju ali da im ipak fali iskustva.

Ekipa Dejana Radonjića mora da odigra vanserijsku utakmicu ukoliko želi da iznenadi Makabi. Za to je potrebna pre svega ekstremno dobra odbrana a Zvezda ima takve igrače u likovima Blažiča, Nelsona i Radenovića.

Uz izuzetno inteligentnog Šilba, sve boljeg Dženikinsa i pandana Makabijevom "bejbi Šeku" u vidu Bobija Marijanovića, šanse za iznenađenje ipak postoje.

Utakmica će se igrati u punoj "Nokia Areni", pred 11.500 bučnih navijača, onih koji razumeju i vole košarku. Meč počinje u 20.05 a tok utakmice i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu, kao i na našim profilima na Fejsbuku i Tviteru.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zvezda u paklu "Nokija arene"!

Izvor: RTS, 24.Okt.2013

Nakon pravog spektakla u "Beogradskoj areni" i poraza od Lokomotive u neizvesnoj završnici, košarkaši Crvene zvezde u Tel Avivu igraju meč drugog kola Grupe D, a protivnik je "ponos Izraela" - Makabi. Crveno-beli u meč ulaze bez velikog pritiska i upravo to bi moglo da bude presudno na meču koji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.