Zvezda čuvala Jovića - dobila Micića

Izvor: Mondo, 12.Feb.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda čuvala Jovića - dobila Micića

Mladi plejmejker zasijao je protiv Cedevite, pokazao da je spreman da preuzme odgovornost i da bude pravo pojačanje na putu ka Top 8.

Foto: MN Press

Pre dva meseca, Svetislav Pešić pružio je Vasiliju Miciću u "Pioniru" samo četiri minuta u dresu Bajerna protiv Zvezde. Mladi "plej" izgubio je dve lopte, promašio šut za dva i napustio igru, oprostivši se te večeri od Bavaraca, u utakmici jeseni.

Ovog četvrtka, bio je jedan od lidera Zvezde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u njenoj četvrtoj Top 16 pobedi, na verovatno poslednjem nastupu crveno-belih u "Pioniru" do kraja druge faze Evrolige.

Dejan Radonjić poverio je Miciću organizaciju igre protiv Cedevite, pružio mu najveću minutažu od kad je stigao u njegov tim (pola sata u igri) i to poverenje je uzvraćeno. Micić je završio meč sa 14 poena i devet asistencija.

Stefan Jović je počeo utakmicu, ali je zbog povrede trbušnog mišića igrao samo četiri minuta. S obzirom na odličnu rolu svog prvog zamenika, nije bilo potrebe da igra preko granice bola.

"Rizik je možda bio preveliki, ali se isplatio na kraju. Stefan nije mnogo igrao, a da smo ga potrošili možda bi ta povreda bila teža. Ovako mislim da će i on da se brže vrati na teren, što nam je jako bitno", objasnio je posle utakmice trener Zvezde Dejan Radonjić.

"O Miciću je već dosta rečeno. Organizovao je napade, vodio ekipu, pogađao bitne šuteve", hvalio je Jović mlađeg saigrača, čiji su pogoci, uz "bombe" Marka Gudurića i prodore Kvinsija Milera dale odlučujući impuls trijumfu crveno-belih.

Micić je u svlačionici zahvalio na čestitkama.

"Bila je ovo izvanredna utakmica za nas. Pogotovo zato što smo igrali sa ekipom koja nas čeka u polufinalu ABA lige. Mislim da smo pokazali kako moramo da igramo protiv njih. Nadam se da će ovako biti i u poluifinalu, da bismo mogli da ih dobijemo", poručio je plejmejker.

S obzirom da su saigrači znali za Jovićevu povredu i pre utakmice, bivši "plej" Mega Leksa i Bajerna bio je svestan da bi protiv Zagrepčana mogao da dobije šansu.

"Imali smo dogovor unutar ekipe. Iskreno, dugo nisam igrao ovoliko i srećan sam što sam toliko igrao. Naravno da mi sve to psihološki jako znači. Zbog ekipe mi jako znači što sam ovako odigrao", dodao je Micić.

Kao ključne momente utakmice istakao je važne pogotke pri prilasku Cedevite na nekoliko poseda zaostatka.

"Marko (Gudurić) je tu iskočio. On je ove godine već pokazao da ima taj karakter da povuče u odlučujućim momentima. U odbrani smo igrali jako dobro i uz neke šuteve i individualne kreacije Kvinsija podigli smo razliku, što je takođe jako važno", dodao je MIcić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.