Zna se ko je svetski šampion: Kruna na glavama kraljeva! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2014, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zna se ko je svetski šampion: Kruna na glavama kraljeva! (VIDEO)

Real Madrid pobedom nad argentinskim San Lorencom (2:0) četvrti put u svojoj istoriji postao najbolji tim planete. Strelci Ramos i Bejl

Samo je nebo iznad Kraljeva! Možda je veći deo fudbalskog sveta držao fige San Lorencu, možda su svi romantici verovali da bi Maroko mogao da bude poprište romantične bajke u kojoj siromašni Argentinci odnose pehar ispred nosa neverovatnoj četi Karla Anćelotija...

Ali u Marakešu nije bilo nikakve bajke i nikakvog čuda. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Real iz Madrida se četvrti put u svojoj istoriji okitio titulom najboljeg tima na planeti, pošto je i u duelu sa San Lorencom demonstirao klasu. Dovoljno za trijumf (2:0), i još jedan dokaz da Ronaldu i drugovima u ovom trenutku nema ravnih. Kraljevi su protiv pobednika Kupa Libertadores zabeležili 22. uzastopni trijumf... Dovoljan podatak da se kaže kako je pehar namenjen najboljoj ekipi klupskog Mundijala završio u pravim rukama.

San Lorenco je zaslužio čestitike za otpor u prvom poluvremenu. Bilo je u igri Argentinaca elemenata fudbalske dekadencije, ali zgusnutom postavkom, ograničenom na odbranu svog gola, San Lorenco je udario anesteziju superstarovima iz Madrida. Nije bilo karakterističnih begova Gereta Bejla, nije bilo driblinga i šou tajma Ronalda, nije bilo ni Benzeminih trenutaka inspiracije. Međutim, pošto su najjači štihovi ostali nedorečeni Karlo Anćeloti je mogao da nakrivi kapu posle pogotka Serhija Ramosa. Taj čudesni defanzivac, čovek koji je juče rekao daje Real Madrid bogovski klub, ponovo je bio protagonista velikog uspeha Madriđana.

Kao u lisabonskom finalu protiv Atletiko Madrida Ramos je iskoristio savršen centaršut iz kornera (asistent Kros) i između dvojice čuvara udarcem glavom pogodio mrežu argentinskog tima. Bilo je već tada jasno da će Karlo Anćeloti obogatiti CV još jednim vrednim trofejom, inače drugim osvojenim Mundijalom za klubove. Koprcali su se fudbaleri San Lorenca kao šarani na suvom, videlo se da mnogo pate u sudaru sa jačim rivalom, posebno jer su morali da odstupe od svoje osnovne ideje.

A za Real je ostatak utakmice bila stvar rutine. Još kada je Bejl posle odlične akcije u 51.minutu duplirao prednost Madriđana i najvećim navijačima San Lorenca postalo je sve jasno. Najbolja ekipa sveta trenutno stanuje na stadionu Santjago Bernabeu.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.