Zlato za srpski dvosed Grujić - Novaković na Svetskom kupu

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlato za srpski dvosed Grujić - Novaković na Svetskom kupu

Naši kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković trijumfovali su finalu nadmetanja dvoseda na 200 metara na Svetskom kupu u Duizburgu i to rezultatom od 31,669 sekundi.

Svetski šampioni i viceprvaci Evrope, zlato u Duisburgu su osvojili pobedivši u finalu dvosed Nemačke Ronald Rauhe/Tom Libšer (31,750), čime su im se osvetili za poraz u finalu prvenstva Evrope u Račicama kada su Nemci pobedili za 68 hiljaditih delova sekunde. Treće mesto na Svetkom kupu u Duisburgu zauzeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su Britanci Lijam Hit i Džonatan Skofild (32.131).

"Meni je trka bila odlična, Nebojša je zada odličan ritam i dobro smo išli od samog početka. Na Evropskom prvenstvu nismo imali sportske sreće, tamo mi je ispalo veslo i imali smo nekoliko poteškoća. Ja sam se samo trudio da ne ispustim veslo na kraju trke i u suštini ovo je novi dan i nova trka. Srećni smo osvojenom medaljom i nastavljamo dalje. Svi su oni dobri kajakaši, ali se mi nećemo na ovome zaustaviti", prenosi sajt Kajakaškog saveza Srbije Novakovićeve reči posle osvajanja zlatne medalje.

Grujića i Novakovića trećeg dana Svetskog kupa očekuju i kvalifikacije u četverosedu na 200 metara u kojem će veslati sa Markom Dragosavljevićem i Stefanom Vekićem.

"Nismo upšte uveslavali četverac, seli smo u čamac ovde prvi puta pa ćemo videti. Trudićemo se da se zabavimo, da uživamo u trkama. Videćemo kako to može da ispadne tek posle trke u kvalifikacijama, ali ćemo se truditi da to bude što bolje", nije krio optimizam Novaković.

U prepodnevnom programu drugog dana Svetskog kupa takmičile su se još dve srpske posade: Kristina Bedeč u jednosedu na 500 metara Svetski kup u Duisburgu završila je na 8. mestu u B finalu, dok je dvosed Milenko Zorić / Dragan Hančovski osvojio 1. mesto u K2M-1000 u C finalu.

U poslepodnevnom delu programa srpske takmičara očekuje još četiri trke u kvalifkacijama i jedna u polufinalu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novakoviću i Grujiću zlato na Svetskom kupu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2015

Nebojša Grujić i Marko Novaković trijumfovali su finalu dvoseda na 200 metara u vremenu 31.669 sekundi...Svetski šampioni i viceprvaci Evrope, zlato u Duisburgu su osvojili pobedivši u finalu dvosed Nemačke Ronald Rauhe/Tom Libšer (31.750), čime su im se osvetili za poraz u finalu prvenstva Evrope...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.