Zlatne lopte Matiću i Ćurčiću, nagrađen i Mažić

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatne lopte Matiću i Ćurčiću, nagrađen i Mažić

BEOGRAD - Zlatne lopte fudbalskog saveza Srbije (FŠ) najboljem igraču u 2014. godini Nemanji Matiću i najboljem treneru Radovanu Ćurčiću uručene su danas na svečanosti u hotelu Metropol.

Matić je priznanje zaslužio sjajnim partijima u dresu Čelsija, gde se za kratko vrijeme, nakon povratka iz Benfike nametnuo kao jedan od lidera u timu Žozea Murinja, dok je Ćurčić, koji je nedavno postao selektor A tima, nagrađen za veliki uspijeh sa mladom selekcijom i plasman na šampionat >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Evrope eliminacijom aktuelnog prvaka Španije.

Matić je na poziciji najboiljeg igrača naslijedio saigrača iz Čelsija i kapitena reprezentacije Branislava Ivanovića, koji je ovo priznanje dobijao u prethodne dvije godine.

Prethodno su ovo priznanje, od 2005. godine kada je ustanovljeno, po dva puta dobijali Nemanja Vidić i Dejan Stanković, odnosno Nikola Žigić, Miloš Krasić i Aleksandar Kolarov.

Ćurčić je naslijedio Ljubinka Drulovića, šampiona Evrope sa omladinskom selekcijom 2013. godine.

Prije njih nagrađivani su Ilija Petković, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Đukić, Slaviša Jokanović, Milovan Rajevac, Ivan Jovanović i Dragomir Okuka.

FŠ je prvi put nagradio i mladu reprezentaciju, koja je dobila premiju od 200.000 evra za plasman na EP.

Specijalne nagrade, Zlatne pištaljke FŠ, dobio je najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa pomoćnicima Milovanom Ristićem i Daliborom Đurđevićem, za izuzetan doprinos na međunarodnoj sceni i podizanje ugleda fudbalske Srbije.

Mažić je ove godine sa saradnicima bio učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu i redovan na utakmicama UEFA Lige šampiona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.