Životni standard sve skromniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životni standard sve skromniji

Prosečna plata u zemljama regiona duplo je veća od one u Srbiji. I ne samo to, možemo otići korak dalje, i podsetiti se da nam je pre dve godine, prosečna mesečna zarada bila veća za čak 20.000 dinara.

Ali to već dobro osetimo, svaki put kada među rafovima u prodavnicama pokušamo da napunimo kolica i mahom u tome ne uspemo. No, osim praznih stomaka, sociolozi upozoravaju na to da bi nemaština mogla da ostavi ozbiljne posledice po čitavo društvo.

Jasno nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je kupovna moć sve manja, jer je sve više stvari koje poskupljuju. Ako krenete od mesa i krompira pa zatim gasa, uglja, goriva, od prvog aprila i struje, a govori se i o uvođenju akciza na gazirana pića što će značiti još jedno poskupljenje.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve prazniji novčanici pretnja celoj zajednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015

Prosečna plata u zemljama regiona duplo je veća od one u Srbiji. A podsećanja radi valja napomenuti  da nam je pre dve godine prosečna mesečna zarada bila veća za čak 20 hiljada dinara. Sociolozi upozoravaju na to da bi ovaj trend, osim praznih stomaka, mogao ostaviti i ozbiljnije posledice po...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.