Zbog obaranja aviona Holandija neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji?

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jul.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog obaranja aviona Holandija neće učestvovati na Mundijalu u Rusiji?

Nakon što je oboren putnički malezijski avion MH17, Fudbalska federacija Holandije (KNVB) je saopštila da da razmatra da li će učestvovati na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

U nesreći je poginulo 193 državljana Holandije, u toj zemlji je proglašen Dan žalosti, a već su krenule priče o mogućem bojkotu Svetskog prvenstva.

"Različiti ljudi su nas pitali oko učešća na Mundijalu. Svesni smo toga da će ovaj šampionat izazvati posebne emocije kod zaljubljenika >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << u fudbal i rođaka poginulih holandskih državljana", saopštila je holandska federacija.

"Tokom ovih crnih dana, KNVB je uz porodice, prijatelje i fudbalske klubove žrtava", saopštila je Holandska fudbalska federacija i istakla da je "sada prioritet tišinom izraziti pijetet i saosećanje zbog neizmernog gubitka".

KNVB smatra da je mnogo prikladnije kasnije razgovarati o budućnosti Mundijala u Rusiji, "kada se završi istraga oko nesreće".

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.