Zašto Ivana Španović nije bila na dočeku?

Izvor: B92, 24.Avg.2016, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Ivana Španović nije bila na dočeku?

Srpska atletičarka Ivana Španović u četvrtak nastupa na mitingu Dijamantske lige u Lozani, od 21 čas, zbog čega nije mogla da prisustvuje dočeku olimpijaca.

Španovićeva, koja je prošle nedelje osvojila olimpijsku bronzu u Rio de Žaneiru, odmah po dolasku u Beograd zaputila se u Švajcarsku gde je na programu 11. miting u najjačoj atletskoj seriji.

Ivana je do bronze u Riju stigla skokom od 7,08 i u Švajcarskoj će pokušati da nastavi fantastični niz i učvrsti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na prvom mestu.

26-godišnja devojka iz Zrenjanina trenutno vodi u disciplini skok udalj sa tri pobede i ukupno 36 poena u generalnom plasmanu, ispred Amerikanke Britni Riz koja je jednom trijumfovala i ima 20 poena manje.

Na trećoj poziciji nalazi se Kristabel Netej sa 15 bodova, a na četvrtoj je Tijana Bartoleta (11), olimpijska šampionka iz Brazila. Upravo će Bartoleta biti najveća rivalka Ivani u Lozani, a osim njih dve nastupaju još Akela Džons, Darja Klišina, Blesing Okagbare-Igoteguonor, Šara Proktor i Loren Udžen.

Takmičenje u skokovima udalj počinje od 21 čas, a ukoliko Španovićeva bude najbolje, doći će na korak od titule u Dijamanstkoj ligi i solidne novčane nagrade. U okviru serije postoji takozvana Dijamantska trka za koju bi Ivana, u slučaju konačnog trijumfa, mogla da dobije 40.000 dolara na kraju sezone, dok je trijumf na pojedinačnim mitinzima vredan 10.000 dolara.

Pretpostavlja se da je najbolja srpska sportistkinja zbog nastupa u Lozani bila onemogućena da se pojavi na svečanom dočeku olimpijaca u Beogradu. Umesto nje, na bini ispred Narodne skupštine pojavio se trener Goran Obradović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog čega Ivana Španović nije bila na dočeku?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2016

Srpska atletičarka Ivana Španović u četvrtak nastupa na mitingu Dijamantske lige u Lozani, od 21 čas, zbog čega nije mogla da prisustvuje dočeku olimpijaca...Španovićeva, koja je prošle nedjelje osvojila olimpijsku bronzu u Rio de Žaneiru, odmah po dolasku u Beograd zaputila se u Švajcarsku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.