Zalet sa Tenerifa: Jelača se sprema da ruši rekorde

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalet sa Tenerifa: Jelača se sprema da ruši rekorde

Srpska atletičarka i rekorderka u bacanju koplja Tatjana Jelača sprema se za nove izazove u 2015. godini.

Jelača je ove godine imala svoju najjuspešniju sezonu do sada, kada je novim nacionalnim rekordom osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Cirihu i time zapisala nove stranice istorije "kraljice sportova".

Evropska vicešampionka odlučila je da se sa svojim timom i ove godine priprema na Tenerifima.

"Ovde dolazimo već nekoliko godina unazad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zadovoljni smo uslovima, pa smo se zbog toga ponovo odlučili za isto mesto. Imamo sve što nam je potrebno za dobar rad. Ovo su bazične pripreme i radimo obimne treninge. Puno skokova, sprinta, bacanje medicinki, kugla, teretana... Koplje za sada ne radimo ceo zalet, počeli smo lagano sa pola zaleta", rekla je Jelača.

Na osnovu trenutnih rezultata i trener i Tatjana su zadovoljni, jer treninzi pokazuju da je dosta bolja u odnosu na prošlu godinu u ovo vreme.

“Rame za sad ne pravi problem tako da možemo sve da radimo. Plan je da se pojača teretana po dolasku u Srbiju kako bi na sledećim pripremama počeli da bacamo koplje sa celim zaletom. Ono sto je najvažnije jeste da ostanem zdrava i u tom slučaju možemo da se nadamo dobrim rezultatima u sledećoj sezoni. Verujem da će biti tako. Uz veliku podršku mog tima, AK Crvena Zvezda, Atletskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Čačanske banke, mnogo je lakše da se plan sprovede na najbolji mogući način”, rekla je reprezentativka Srbije u bacanju koplja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.