Zagreb u strahu od rata Dinamovih navijača

Izvor: RTS, 01.Nov.2014, 04:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb u strahu od rata Dinamovih navijača

Rat dve frakcije navijača zagrebačkog Dinama – onih koji su za smenu Zdravka Mamića i onih koji su protiv toga – dostigao vrhunac vatrenim obračunom u Dubravi. Policija pred Mamićevom kućom, specijalci na Maksimiru.

Dan nakon što su u Zagrebu, u obračunu dve frakcije Dinamovih navijača, ranjene dve osobe, nekoliko desetina navijača došlo je pred kuću alfe i omege Dinama – Zdravka Mamića, noseći transparent "Naručitelj Mamić i propalica bez časti, kukavička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela zaustaviti nas neće".

Grupa navijača se razišla nakon što su ugledali interventnu brigadu, prenosi Jutarnji list, koji dodaje da je obezbeđenje oko Maksimira u nedelju bilo "kao da dolazi papa ili američki predsednik".

Mamić je, nakon utakmice protiv Osijeka, rekao da je zaprepašćen dešavanjima u Zagrebu i tvrdi da ovi događaji nemaju nikakve veze sa Dinamom.

"Zaprepašćen sam svime što se dogodilo. Prvo, želim tim mladićima brz oporavak i žalim što se sve ovo dogodilo. Ovi događaji nemaju nikakve veze s Dinamom, niti sa mnom", prenosi Jutarnji reči Zdravka Mamića.

Mamić je reagovao i na saopštenje "jedne grupe" u kojem se navodi kako je izvršni predsednik Dinama nalogodavac pokušaja ubistva u Dubravi.

"To je odvratno, ne mogu to drugačije da objasnim. To s gnušanjem odbacujem. Spreman sam za detektor laži, jer više ne znam kako i na koji način mogu da se odbranim od svih tih kleveta", rekao je Mamić, naglasivši kako ga jezik i govor mržnje i pretnje brinu.

Podsetimo, u pucnjavi koja se u subotu dogodila u Zagrebu, povređene su dve osobe, Miroslav T. i Filip Š. Jutarnji list otkriva da je meta napada bio Danijel Hrnjak, vođa navijačke grupe koja traži Mamićev odlazak iz Dinama.

Razlog napada i pokušaja ubistva mogao bi biti napad na pripadnika suparničke frakcije koji se dogodio samo nekoliko sati ranije.

Prema nezvaničnim informacijama kojima raspolaže policija, dvadesetak pripadnika "antimamićevske struje" u subotu je oko 23.30 došlo u jedan restoran u samom centru Zagreba, pretuklo konobara i demoliralo deo kuhinje, prenosi Jutarnji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.