Za oproštaj 60! (video)

Izvor: MVP.rs, 14.Apr.2016, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za oproštaj 60! (video)

Za njega je i poslednja utakmica bila takmičarska.

Nosilac 19 rekorda Los Anđeles Lejkersa i devet rekorda NBA lige je prethodne noći odigrao svoju poslednju utakmicu. U penziju je otišao na spektakularan način. Izvukao je najbolje iz sebe, ubacio 60 poena i poveo Lejkerse do 17. pobede u sezoni. Na svom terenu su savladali Jutu rezultatom 101:96.

Utakmica u "Stejpls Centru" je u svakom segmentu bila posvećena Brajantu. Govori velikih zvezda tima iz Los Anđelesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << poruke podrške i prisustvo u dvorani gotovo svih onih koji znače nešto u istoriji ovog kluba motivisale su Crnu Mambu na najbolji mogući način. Priredio je predstavu svojstvenu sebi, iako je jedva dolazio do daha u završnici meča. Učinio je da svi oni koji su izdvojili velike sume novca da pogledaju ovaj događaj uživo ne zažale ni jednog trenutka.

Bez obzira na broj šuteva koje je uzeo (22/50FG, 10/12FT), voleli ga ili ne, jednostavno svi pravi ljubitelji košarke moraju da poštuju sve ono što je Brajant uradio u karijeri. Na kraju, vratiti se iz teških povreda koje je on imao i u gotovo 38 punih godina izručiti 60 poena na svom oproštaju ne može svako, možda čak i niko osim njega.

Da zaključimo, petostruki NBA šampion, dva puta MVP NBA finala, najkorisniji igrač Lige iz 2008. godine, 18 puta Ol-star, četiri puta MVP Ol-star utakmice, 11 puta član najbolje NBA petorke, devet puta član najbolje defanzivne petorke, dva puta najbolji strelac Lige, šampion u zakucavanjima i treći najbolji strelac u istoriji Lige je postao penzioner.

Hvala mu za 20 godina u kojima smo imali čast da ga gledamo!

(foto: NBAE via Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.