ŽIVOTNI MEČ: Fudbalerka Zvezde (14) vodi tešku bitku s tumorom!

Izvor: Kurir, 02.Apr.2015, 06:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽIVOTNI MEČ: Fudbalerka Zvezde (14) vodi tešku bitku s tumorom!

Devojčici dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice, počela da prima hemioterapije, a lekari će odlučiti da li će na operaciju

Mlada fudbalerka Crvene zvezde Jovana Leposavić (14) vodi najvažniju bitku u životu. Devojčici koja je proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji dijagnostikovan je pre nekoliko meseci maligni tumor u predelu karlice.

Mala Jole, kako je iz milošte zovu u porodici i klubu, već je primila hemioterapije i nada se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da će uskoro pobediti bolest i vratiti se među stative.

Počela da stoji

- Jovana je divno i hrabro dete! Sve ovo što joj se dešava podnosi junački. Kao da ima dva srca! Mnogo joj znači što ima veliku podršku saigračica, Crvene zvezde i Saveza. Pozitivna je ličnost. Mesec i po dana je ležala u krevetu, a već posle prve hemioterapije je ustala i počela da se oslanja na nogu - priča za Kurir Jovanin otac Vlada Leposavić i nastavlja:

- Maksimalno je jaka i pobediće. Sama je donela odluku da je ošišaju. Čim su to uradili, odmah je stavila sliku na Fejs, čime je pokazala koliko je pozitivna.

Obolela prošle godine

Otac Vlada nade polaže u lekare iz Univerzitetske klinike u Tiršovoj i Institut na Banjici.

- Prošle godine u maju Jovana je počela da hramlje. Prva dijagnoza bila je da joj je uklešten nerv. Tek kad smo uradili magnetnu rezonancu, viđen je tumor upleten u nervne završetke koji izazivaju bol. Dobra stvar je da je tumor, iako zloćudan, zatvoren i da se ne širi. Čekamo rezultate posle treće ili četvrte hemioterapije, kad će nam reći hoće li Jovani biti potrebna operacija koja se radi u Italiji.

Dugo u Zvezdi

Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.

Broj za Jovanu

USKORO SMS AKCIJA

Trener prvog tima ŽFK Crvena zvezda Darko Stojanović organizovao je akciju „Izdrži i pobedi, volimo te puno“.

- Sve radimo u dogovoru s Jovaninim roditeljima. Planiramo da pokrenemo SMS akciju kako bismo prikupili novac za njeno lečenje i operaciju - rekao je Stojanović.

Dečji crtež

PODRŠKA ŠKOLARACA

Veliku podršku Jovana ima i od vršnjaka iz svoje osmogodišnje škole „Branko Ćopić“.

- Njena učiteljica Dragoslava Srnić, koja ju je vodila do četvrtog razreda, organizovala je mališane. Nacrtali su Jovanu kao golmana Zvezde i potpisali se. I njeno odeljenje 8/7 i razredna Milkica Jevremović daju podršku - otkriva njen otac Vlada.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.