ZBOG VELIKIH TROŠKOVA: Srbija odustala od domaćinstva Evrobasketa 2015.

Izvor: Kurir, 01.Avg.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOG VELIKIH TROŠKOVA: Srbija odustala od domaćinstva Evrobasketa 2015.

Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je potrebno više od dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove, rekao je predsednik Košarkaškogsaveza srbije Dragan Đilas

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas izjavio je da je Srbija odustala od kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2015. godine zbog prevelikih troškova.

"Odustali smo od organizacije, za domaćinstvo jedne od grupa je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << potrebno više od dva miliona evra, a mislim da je ta suma preterana za naše uslove. Uradili smo ono što je jedino moguće u ovom trenutku", rekao je Đilas.

Za domaćinstvo velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo potrebno je između četiri i šest miliona evra, a za organizaciju takmičenja u jednoj od grupa više dva miliona.

Evropsko prvenstvo 2015. godine trebalo je da se održi u Ukrajini, ali je Košarakški savez te zemlje odustao zbog nestabilne političke situacije, pa će se turnir najverovatnije održati u Francuskoj.

"Prvenstvo će verovatno uzeti Francuzi, oni će na fudbalskom stadionu da naprave košarkašku halu kapaciteta 30.000 mesta, igraće Toni Parker, pa planiraju da od osmine finala sakupe 100.000 ljudi na tribinama, što će im se isplatiti prosečnom cenom karata od 40 evra", rekao je Đilas.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.