WTA Madrid: Gavrilova izaziva Kvitovu

Izvor: N1 televizija, 04.Maj.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

WTA Madrid: Gavrilova izaziva Kvitovu

Biće veoma zanimljivo videti kako će se branilac titule Petra Kvitova snaći protiv Darije Gavrilove.

Novopečena Australijanka je baš tim protivnika koji njoj ne odgovara, ona će se boriti do poslednjeg atoma snage, terati Čehinju da uvek odigra udarac više. Ali, ako Kvitova bude na visini zadatka, kao što je obično u Madridu, to ne bi trebalo da bude preveliki problem Gavrilova je imala nekoliko senzacionalnih pobeda prošle godine, pogotovo dobra je bila u Rimu. Ali, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << magija kao da je malo nestala u 2016. Gavrilova i dalje čeka prvu titulu u karijeri, dok Kvitova ima 17 pehara. Zanimljivo je da je u brojkama pred meč šeste i 39. Teniserke sveta sve ujednačeno. Gavrilova ima skor od 8-8 ove godine, dok je Kvitova ušla u ovaj turnir sa učinkom od 9-9. Igrale su do sada dva puta i obe su odnele po jednu pobedu.

BACSINSKY – HALEP

Jedan deo kostura u kojem su nositeljke uspele da opravdaju ulogu favorita u Madridu je onaj gde su Timea Bačinski i Simona Halep Ne zaboravimo, ovo je već duel osmine finala, tako da već kreće najozbiljniji mogući tenis i sada će se izdvojiti one najbolje i najspremnije. Švajcarkinja i Rumunka su se do sada sastajale tri puta i dve godine mlađa Halep vodi sa 2-1 Halepova je konačno izgledala ubedljivo na prva dva meča, stradale su Misaki Doi i Karin Knap. Što se tiče Bačinski, ona jeste u formi, ali pitanje je samo koliko je sveža nakon cele nedelje tenisa u Rabatu. Ne zaboravimo i to da Timeu očekuje odbrana mnogo poena na Rolan Garosu, gde je stigla do polufinala, a Halepova je ispala u prvoj rundi, pa joj uskoro sledi skok sa sedmog mesta. Ukupno u karijeri, Simona je osvojila 11 pehara, dok Bačinski ima četiri.

NAVARRO – STOSUR

Između Karle Suares Navaro i četvrtfinala Madrida stoji Samanta Stosur. Ali, kako je igrala protiv Lisicki, Navaro je veliki favorit ovom meču, a pošto neće igrati Nadal, ona će verovatno biti i glavna atrakcija za publiku u magičnoj kutiji u sredu. Ali, čeka je potpuno drugačiji meč nego protiv Nemice. Stosurova je veom raznovrsna teniserka, ume odmah da uvidi slabosti protivnice i da ih napadne. Voli često da bude na mreži, ali ako napadi ne budu kvalitetni, Suarez će umeti beskompromisno da ih kazni Do sada su se sastajale šest puta, što garantuje zanimljiv meč, ali ne treba zaboraviti ni to da bivšu Grend Slem šampionku polako stižu i godine. Navaro ove godine ima učinak od 16-6, dok je Samanta zabeležila 12 pobeda i devet poraza

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.