Vukovi izujedali Bajern: Šampion na kolenima, Gvardiola u čudu

Izvor: Blic, 30.Jan.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovi izujedali Bajern: Šampion na kolenima, Gvardiola u čudu

Lopta se zakotrljala u Nemačkoj posle 40 dana i na premijeri 18. kola Bundeslige odmah iznenađenje - fudbaleri Volfzburga deklasirali su šampiona Bajern sa 4:1, a derbi su obeležili Kevin de Brujne i Bas Dost.

"Vukovi" su imali i motiv više, pošto su igrali i za preminulog saigrača Juniora Malandu, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći i zbog toga je održan minut ćutanja uoči meča. A, Bajern je pretrpeo prvi poraz i to ubedljiv, pošto je do ovog meča primio samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << četiri gola u prvenstvu, a na ovoj utakmici mu se mreža isto toliko puta zatresla.

Od početka su Bavarci delovali kao da se još nisu probudili iz zimskog sna i više su igrači Volfzburga izgledali kao članovi šampionske ekipe, a ne puleni Pepa Gvardiole, koji je u neverici posmatrao lekciju koju mu je na terenu servirao ne toliko poznati kolega Diter Heking.

Bajer je imao problema pogotovo u odbrani, odnosno Dante i Boateng su muku mučili da izađu na kraj sa brzonogim De Brujneom, Kaliđurijem i Perišićem, pa je Nojer kapitulirao već u četvrtom minutu.

Miler je pogrešio, Švajnštajger se okliznuo i to je otvorilo kontru domaćoj ekipi, Kaliđuri je odlično povukao loptu, u sredini uoči De Brujnea, a on je asistirao Dostu koji je iskosa sa leve strane uhvatio Nojera na "krivoj nozi" i pogodio dalji ugao.

Na drugoj strani Dijego Benaljo nije imao problema da ukroti pokušaje gostiju, poput udarca Alabe sa distance, ulio je dodatnu sigurnost saigračima i "vukovi" su u samom finišu prvog poluvremena udvostručili prednost. Posle prekida sa desne strane Levandovski je gužvi pred golom Bajerna loše reagovao i glavom spustio loptu do Dosta koji ju je na ivici kaznenog prostora zahvaio spoljnim delom kopačke i lepo pogodio gornji desni ugao.

Volfzburg je odlično igru iz prvog preneo i na drugi deo, u kome je zablistao De Brujne i pobrinuo se za ubedljiv trijumf. Najpre je u 53. minutu spretno izbegao ofsajd zamku, umakao visoko postavljenoj odbrani rivala i rutinski matirao Nojera udarcem u donji levi ugao za 3:0, da bi sve dileme oko pobednika rešio u 73. kada je "izlomio" Dantea i zakucao loptu pod prečku.

Za čast Bajerna jedino je pogodio levi bek Huan Bernat uz grešku defanzivca Nalda, a Volfzburg se vratio u šampionsku trku i sada zaostaje osam bodova za liderom iz Minhena.

Bundesliga, 18. kolo:

Petak:

Volfzburg - Bajern Minhen 4:1 (2:0)

(Dost 4,45+2, De Brujne 53,73 - Bernat 55)

Subota:

15.30 Šalke - Hanover

15.30 Majnc - Paderborn

15.30 Frajburg - Ajntraht Frankfurt

15.30 Štutgart - Borusija Menhengladbah

15.30 Hamburg - Keln

18.30 Bajer Leverkuzen - Borusija Dortmund

Nedelja:

15.30 Verder - Herta

17.30 Augzburg - Hofenhajm

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(VIDEO) IZBUŠILI NOJERA: Fudbaleri Volfsburga ponizili Bajern sa četiri gola

Izvor: Kurir, 30.Jan.2015

Prva utakmica nemačke Bundeslige u 2015. godini donela je veliku senzaciju...U prvom meču 18. kola Volfsburg je na svom terenu demolirao Bajern rezultatom 4:1 (2:0) i naneo prvi poraz Bavarcima...Volfsburg je poveo golom Bas Dosta već u 4. minutu. Isti igrač je duplirao vođstvo u 45. minutu...Kevin...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.