Vujošević: Banvit je kvalitetan

Izvor: MVP.rs, 21.Okt.2014, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujošević: Banvit je kvalitetan

Crno-bele čeka duel sa turskim klubom.

Partizan NIS će se u Beogradu sastati sa Banvitom u okviru drugog kola Evrokupa. Taj meč je zakazan za sredu, 22. oktobar, u 18 časova.

Šef stručnog štaba crno-belih, Duško Vujošević, tim povodom se obratio javnosti na konferenciji za medije održanoj u dvorani "Pionir", na kojoj je pričao o ulaganjima Turske u košarku, ambicijama protivnika i njegovom sastavu:

"Naš protivnik, Banvit, dolazi iz Turske, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << koja poslednjih godina i kada je u pitanju reprezentativna, a pogotovo klupska košarka, pokazuje veliku ljubav i veliku zainteresovanost da napravi određene uspehe, pa se to vidi i po finansijskim sredstvima. U veliki broj turksih klubova se ulaže, u budžete, potom sponzorisanje ULEB, jednostavno košarka je veoma važan segment u Turskoj", rekao je Vujošević i potom nastavio kraću analizu tima iz Bandirme:

"Banvit je jedna od ekipa, koja i organizaciono i timski kontinuirano iz godine u godinu pokazuje stalni napredak. I rekao bih, kako kažu stručnjaci za to, da oni pokazuju održivi razvoj kada je taj napredak u pitanju. Prošle godine, kada je Itudis bio trener, bili su čak i prvi u ligaškom delu turskog šampionata. Stabilna su ekipa, imaju šest stranaca od kojih su četvorica više od nekoliko godina članovi tog tima, a to je veliki kvalitet za jednu ekipu", zadržao se trener Vujošević baš na specifičnoj priči o strancima koji su već dugo u timu Banvita:

"U tom periodu nekoliko trenera je vodilo ekipu, a sad to čini naš Lukić, koji je izrastao u zaista ozbiljnog trenera, koji je i u Rusiji napravio odlične rezultate. To su treneri koji imaju radnu etiku, zahtevaju određenu količinu rada, uspostavljaju disciplinu, a samo stranaci koji su došli i pokazali da imaju i igrački i ljudski kvalitet hoće da trpe dobar rad, dobar trening su ostali dugo u timu, jer su se stavljali u funkciju tima", konstatovao je strateg srpskog šampiona i istakao činjenicu da je Banvit u turskom šampionatu u gostima savladao ekipu evroligaškog Galatasaraja:

"Upoznati smo svi sa kvalitetom Galatasaraja, makar na posredni način, s obzirom da je ekipa gostovala u Beogradu na utakmici Evrolige, pa je raščlanjena u analizama i objašnjeno je koliko vredi. Ta ekipa Galatasaraja je izgubila poslednju utakmicu kod kuće od Banvita u turskom šampionatu. Dakle, kada je u pitanju Banvit, radi se o jednoj veoma kvalitetnoj ekipi. Čak, što se tiče nas, u odnosu na momenat u kom se trenutno nalazimo i kvalitetnija nego što bismo, da možemo da biramo, izabrali", dodao je Vujošević.

Vujošević je potom pozvao navijače da podrže klub:

"To je utakmica prave evropske težine, košarkaške. Nadam se da će Partizanova publika i ovaj put pokazati da je Pionir hram košarke i mesto gde se takvi događaji, kao ovaj sutra, prepoznaju i da im se da konkretna važnost posećenošću", uputio je poziv svim pristalicama kluba iz Humske strateg crno-belih, Duško Vujošević.

PAROVI 2. KOLA

Utorak:

Pari Levalo - Ređo Emilija 88:76

Nimburk - Oldenburg 77:71 (Aleksandrov nije igrao)

Sreda:

Bamberg - Bon

Strazbur - Saragosa

Kantu - Artland

Ostende - Gran Kanarija

Asvel - Dižon

Sevilja - Šarloa

Virtus Roma - Nansi

Zenit - Bešiktaš

Union Olimpija - Himki

VEF Riga - Solnoki Olaj

Partizan NIS - Banvit

Asesoft - Lijetuvos Ritas

Hapoel Jerusalim - Krasni Oktjabr

PAOK - Zielona Gora

Lokomotiva Kubanj - Vencpils

Budućnost VOLI - Pinar Karšijaka

(foto: KK Partizan)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.