Vučica pojela Orla, Miha bez popusta protiv svojih!

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2016, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučica" pojela "Orla", Miha bez popusta protiv "svojih"!

Roma prati Juve i Milan, vladaće gradom u koji vode svi putevi, makar do proleća. Ukroćeni i "Bikovi", konačno onaj stari Sasuolo!

Oprezan i borben derbi. Lacio bolji u uvodnih 20 minuta, ali bez prave šanse, probao je Imobile par puta, na drugoj strani Roma bezopasna.

A onda detalj o kome će se pričati, sudija Luka Banti je prvo rešio da ne pokaže penal, pa se onda predomislio i na kraju je od svega ispao slobodan udarac posle duela Bruna Pereša i Bilje. Roma >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << će tvrditi da je oštećena za penal, Lacijali verovatno da kontakt nije postojao i da se Brazilac okliznuo. O tome više ovde.

Do kraja poluvremena ništa, u nastavku sličan ritam, Džeko je zahvatio jednu loptu glavom, Marketi ipak nije imao problema da interveniše. Bosanac je mogao sve da reši, posle centaršuta Naingolana Marketi je odbranio, Roma bolja u nastavku!

I onda, trenutak ludosti Valasa, driblao je na ivici kaznenog prostora, izgubio loptu, Strotman lako matira golmana Lacija, vodi "Vučica".

Onda je došlo do rasprave strelca sa rezervnim igračima Lacija, pa je Kataldi koji se zagrevao dobio crveni karton.

Pretio je Milinković-Savić koji je kao i Basta počeo derbi, ali presuda je bila u rukama Rađe Naingolana. Belgijanac je pogodio ugao loše postavljenog Marketija, pa je to bio i kraj nade za "Orlove"!

Golove iz Rima možete videti ovde.

Sasuolo je konačno proigrao, remi u Napulju je bio ohrabrenje, a sa Empolijem su se lako obračunali. Pelegrini i Rići su materijalizovali penale koje je svirao Gavilući, pa su u ovom malom regionalnom derbiju zeleno-crni lako poveli. To je bio početak kraja za Empoli, Raguza je otklonio svaku dilemu u drugom poluvremenu.

Marko Borijelo je posle asistencije Di Đenara utišao navijače na "Adrijatiku" u Peskari, a Kaljari je pored vođstva ostao sa desetoricom, jer je baš Di Đenaro dobio dva žuta za deset minuta i ostavio tim na cedilu.

U nastavku je Pepe imao najbolju šansu za "Delfine", na kraju i malo sreće koja im je nedostajala, Kaprari, heroj iz drugoligaških dana postavlja konačnih 1:1, ali "Delfinima" i bod malo znači, deluju kao jedan od najvećih kandidata za Seriju B.

Pod Lanternom, gde je Siniša Mihajlović bio i igrač i trener, gostovao je Torino. Nije bilo mnogo pravih prilika, ali su Mjuriel sa jedne i Ljajić sa druge strane pretili. Gosti su mogli odmah do prednosti, ali je Jago Falke pogodio prečku već u trećem minutu.

Na startu drugog poluvremena, vođstvo Dorijana. Bareto je kraj Silvestrea primio loptu i matirao Harta.

Torino je preko Belotija u par navrata mogao da izjednači, ali se istakao Puđoni, golman Sampdorije. Na kraju je Šik u nadoknadi postavio konačnih 2:0 za Sampdoriju!

U matineu na "San Siru", Milan je posle mnogo muka slomio Krotone, pobeda nad Kalabrezima ih je ponovo dovela na četiri koraka iza Juventusa.

Podsetimo, u uvodnom meču kola, Napoli je u petak savladao lako Inter, a sinoć je Juventus Atalantu spustio na zemlju.

Rezultati:

Napoli - Inter 3:0

Juventus - Atalanta 3:1

Milan - Krotone 2:1

Lacio - Roma 0:2

Peskara - Kaljari 1:1

Sampdorija - Torino 2:0

Sasuolo - Empoli 3:0

Palermo - Fiorentina 20:45

Ponedeljak:

Kjevo - Đenova 19:00

Udineze - Bolonja 21:00

Na tabeli Juventus ima 36 bodova, Milan 32 i Roma po 32, Lacio, Napoli 28  Atalanta po 28, Torino 25, Sampdorija 22...

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.