Vrščanima derbi protiv Spartaka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrščanima derbi protiv Spartaka

Debi novog trenera Vršca Swisslion Dušana Gvozdića pred domaćom publikom nije mogao bolje da prođe. Brojni navijači, koji su se okupili u Centru Millennium da pozdrave svog sugrađanina u duelu sa Spartakom, mogli su da uživaju u sjajnoj utakmici, iz koje su Vrščani posle preokreta izašli kao pobednici - 93:71 (22:25, 22:24, 21:16, 28:6).

Iako su igrali bez jednog od glavnih igrača Stefana Balmazovića, koji ima problema sa kičmom, Vrščani su odoleli svim iskušenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i posle samo nedelju dana uigravanja sa novim trenerom uspeli da upišu važne bodove, koji ih vraćaju na željenu stazu ka vrhu.

Istina, trebalo im je punih 30 minuta da slome otpor Subotičana, koji su u 19. minutu stekli dvocifrenu prednost (47:37). Ipak, sjajnom igrom u poslednjoj deonici, Vrščanini su dozvolili protivniku da upiše samo šest poena, dok su oni, s druge strane, ubacili čak 28.

Najbolji pojedinac u našem timu bio je Miloš Dimić, koji je postigao 24 poena uz pet asistencija, dok je Nikola Tomašević ubacio 16 poena uz 9 skokova. Sjajnu partiju pružio je i Miloš Riboškić, koji je postigao 13 poena. Bila je ovo prilika i da dvojica juniora, Nikola Kostić i Stefan Mitrović dobiju minutažu.

"Pre svega, hvala publici koja je došla u velikom broju da nas podrži. Prvo što sam igračima rekao je da je najbitnije da pokažu energiju na terenu. Publika je tu energiju mogla da vidi i kada smo gubili. Zbog načina na koji smo igrali odbranu, otvarali su se šutevi za tri poena koje je Spartak koristio, ali nismo odustajali od tog principa, što se na kraju pokazalo kao dobar potez. Za nijansu smo promenili stil igre, ali sve ovo što smo pokazali zasluga je trenera koji je bio pre mene. Dobro smo se pripremili za utakmicu, ali ne treba od ovog praviti euforiju", rekao je Dušan Gvozić posle ovog meča.

Ovo je bila poslednja utakmica koju su Vrščani odigrali u prvom delu sezone Košarkaške lige Srbije, a u sredu im sledi duel sa Borcem u Centru Millennium (19.30), u finalu Kupa Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.