Vršac: Književno veče sa Vuletom Žurićem i Muharemom Bazduljem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vršac: Književno veče sa Vuletom Žurićem i Muharemom Bazduljem

U Salonu kod Porte u Vršcu danas u 19 časova udruženje Tačka susretanja priređuje književno veče pod nazivom "Između krajnosti" sa gostima - Vuletom Žurićem i Muharemom Bazduljem.

Vule Žurić je rođen u Sarajevu 1969. godine, gde je završio osnovno i srednje obrazovanje i upisao Istoriju jugoslovenske književnosti na Filozofoskom fakultetu. Tokom građanskog rata dolazi u Beograd. U periodu 1999 - 2000. godine, kao stipendista Međunarodnog parlamenta pisaca, boravi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Pontederi u Italiji, kaže se u najavi.

Žurić piše priče, romane, radio-drame i filmske scenarije, novinske i druge publicističke tekstove. Predsednika je upravnog odbora Srpskog književnog društva. Živi u Pančevu.

Muharem Bazdulj je rođen u Travniku 1977. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu engleski jezik i englesku i američku književnost.

Radi kao novinar, prevodilac i književnik. Tekstove objavljuje u časopisima i listovima: Abraham, Dani, Iza, Lica, Oslobođenje (Sarajevo); Kolaps (Mostar); Divan (Travnik); Reporter (Beograd – Banjaluka); Vreme (Beograd); Feral Tribune (Split); Novi Omanut, Pontes, Zarez (Zagreb); Bal Canis (Ljubljana); Forum, Naše Pismo (Skopje); WorldPressReview (NewYork).

Knjige, priče i eseji Muharema Bazdulja objavljeni su i prevedeni na više jezika. Trenutno živi i radi u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.