Volfzburg sa peharom, Klop odlazi tužan!

Izvor: Mondo, 30.Maj.2015, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Volfzburg sa peharom, Klop odlazi tužan!

U finalu Kupa Nemačke Volfzburg pobedio Borusiju Dortmund i osvojio prvi trofej u ovom takmičenju.

Tačno šest godina posle osvajanja jedine titule u Bundesligi, Volfzburg je stigao do prvog trofeja u Kupu Nemačke.

"Vukovi" su u drugom finalu u istoriji kluba (prvo su igrali pre 20 godina i izgubili od Borusije Menhengladbah 3:0) pobedili Borusiju Dortmund 3:1 (3:1)!

Drugu najuspešniju sezonu od osnivanja fudbaleri Volfzburga su okončali na najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mogući način - drugim mestom u Bundesligi, što ih je direktno odvelo u Ligu šampiona i konačno peharom u nacionalnom Kupu.

Jirgen Klop je vrlo uspešnu eru na Vestfalenu završio porazom.

Borusija Dortmund ne samo da je ostala bez trofeja, već i bez plasmana u Ligu Evrope. U kvalifikacije za masovnije evropsko takmičenje će Šalke, dok će "milioneri" imati celo leto da se sa novim šefom stručnog štaba spreme za uspešniju 2015-2016 sezonu.

"Vukovi" su pred oko 80.000 gledalaca na Olimpijskom stadionu u Berlinu zasluženo pobedili.

Sjajno prvo poluvreme bilo je dovoljno za tim Ditera Hekinga da obezbedi nedostižnu prednost.

Loše po osvajača Kupa bilo je samo na početku finala.

Borusija je povela već posle pet minuta igre. Pjer-Emerik Aubemejang je iskoristio asistenciju Šinđija Kagave i u tom trenutku ništa nije nagoveštavalo da će se na kraju utakmice čuveni stadion odzvanjati pesmom navijača Volfzburga.

"Vukovi" su brzo konsolidovali redove, pogodak Gabonca nije ih uopšte poremetio.

Tek nešto više od pola sata posle prvog gola, na glavnom semaforu pisalo je Borusija - 1, Volfzburg - 3. Trofej se smešio "zeleno-belima". Prvo je Luiz Gustavo izjednačio u 22. minutu, da bi Kevin de Brujn u 33. i Bas Dost u 38. potpuno preokrenuli rezultat.

U nastavku je bilo prilika, odličnih na obe strane, ali su mreže mirovale.

Jirgen Klop je u oproštajnoj sezoni uložio mnogo truda da izvuče ekipu iz borbe za opstanak, u kojoj se nalazila više od pola sezone. Borusija je uspela, stigla u poziciju da izbori Evropu, čak i da osvoji pehar, ali u tome nije!

Fudbaleri Volfzburga su na kraju utakmice obukli majice sa likom Žuniora Malande, fudbalera "vukova" koji je u januaru tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.