Vojvodina i Sampdorija, borba za Evropu

Izvor: RTS, 30.Jul.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina i Sampdorija, borba za Evropu

Vojvodina gostuje Sampdoriji u kvalifikacijama za Ligu Evropa. Novosađani bi bili zadovoljni i remijem protiv favorizovane italijanske ekipe, ali to ne znači da će se braniti u Torinu.
U kvalifikacijama za Ligu Evropa, u Torinu se sastaju Sampdorija i Vojvodina. Italijanska ekipa je, po mnogima, apsolutni favorit u ovom dvoboju, ali se, valjda, i Voša nešto pita. 

Trener Vojvodine Zlatomir >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zagorčić tvrdi da će njegova ekipa pokušati da igra svoju igru, ondosno na gol više. 
"Pokušaćemo da igramo našu igru, na gol više, ali to nekad protivnik ne dozvoli. Pokušaćemo da iskoristimo sve trenutke dobre igre, a moraćemo da budemo oprezni u odbrani. Tu nemamo pravo na grešku. Svi moramo da budemo posebno koncetrisani u toj fazi igre. Svi da obavimo svoje zadatke, jer znamo koliko u Evropi može da košta primljen gol", rekao je Zagorčić.
Trener Sampdorije, Valter Zenga, veruje da je njegov tim spreman za ovaj meč i kaže da je srećan što igra protiv srpskog kluba. 
"Ubeđen sam da smo spremni. Cenimo Vojvodinu i dobro smo je proučili, kao što su sigurno i oni nas. Verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu. Jako sam srećan što takmičenje u Evropi počinjemo sa srpskim klubom, jer sam tamo vodio jedan veliki klub. Tu je naravno i sećanje na Vujadina Boškova, koji je istorija i Vojvodine i Sampdorije", izjavio je nekadašnji trener Crvene zvezde.
Fudbaler Vojvodine Mirko Ivanić kaže da će dvoboj sa Sampdorijom biti prava prilika za afirmaciju svakog igrača ponaosob, ali i kluba u celini.
"Verujem da ćemo tu priliku iskoristiti, da ćemo se italijanskoj publici predstaviti u dobrom svetlu. Svi se nadamo povoljnom rezultatu, a to je nerešen ishod uz postignut gol", rekao je Ivanić.
Prvi meč se igra u 21, u Torinu, umesto na stadionu "Luiđi Feraris" u Đenovi, gde su u toku radovi na promeni podloge na terenu.
Revanš meč na programu je sedam dana kasnije u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.