Vitese osramotio Ajaks, golčina Labjada za TV špice, Vejinović asistirao (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 19.Dec.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vitese osramotio Ajaks, golčina Labjada za TV špice, Vejinović asistirao (VIDEO)

Šok u Amsterdamu u osmini finala Kupa Holandije

Šok u Amsterdamu! Kopljanici su odigrali najlošiji meč ove sezone i doživeli jedan od najtežih poraza u istoriji na svom stadionu: Ajaks - Vitese 0:4! Ekipa iz Arnema tako je obezbedila plasman u četvrtfinale Kupa Holandije, a potencijalni srpski reprezentativac Marko Vejinović imao je zapaženu ulogu, pošto je uspešno dirigovao igrom gostiju i na kraju uspisao asistenciju za četvrti pogodak svog tima.

Puleni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Franka de Bura propisno su se obrukali pred svojim navijačima. Za prvih 45 minuta nisu uspeli da upute nijedan udarac ka golu Vitesea (prvi u okvir tek u 63. minutu), a zabeleženo je da su šesnaestercu rivala imali smo dva kontakta s loptom?! Zbog svega toga ovakav rezultat nikoga ne bi trebalo da čudi.

Najlepši momenat na meču dogodio se u prvom minutu sudijske nadoknade prvog dela, kada je Labjad evrogolom sa više od 25 metara umalo "polomio" prečku. Bio je to pogodak za 0:2. Prethodno je Berntrand Traore, momak na pozajmici iz Čelsija, izmešao odbranu domaćeg tima i sam između dvojice igrača uspeo da loptu smesti u mrežu.

Traore je postigao gol i za 3:0, igrao se 56. minut, međutim, u ovoj situaciji mnogo impozantnije od gola delovala je asistencija Van der Hejdena, koji je loptu poslao iz svog šesnaesterca dobrih šezdesetak metara. Doduše, odbrana Ajaksa, tačnije Stefano Densvil, odregovao je kriminalno... Poslednji gol na meču za potpuni debakl Kjopljanika postigao je Kazaišvili u 60. minutu susreta. Vejinović mu je lepo doturio loptu, a Gruzin gađao po zemlji veoma precizno s ivice šesnaesterca.  

U četvrtfinale Kupa Holandije ranije su se plasirali: Cvole, Kambur, Tvente, Alkmar, Groningen i Ekscelzior. U poslednjem meču ove runde sastaju se Roda i PSV, ali taj okrđšaj na programu je tek iduće godine.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.