Vilt, Karim, Meloun pa Dejvis

Izvor: MVP.rs, 26.Apr.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilt, Karim, Meloun pa Dejvis

Krilni centar Pelikansa je igrao neverovatno svoju prvu plej of seriju.

Prvi pik sa Drafta 2012. godine, Entoni Dejvis ove sezone je igrao svoj prvi plej of i to fantastično. Krilni centar je u seriji protiv Golden Stejta beležio 31.5 poena i 11 skokova, što dodatno dobija na težini ako se uzme u obzir da je protiv sebe imao jednog od najboljih defanzivaca u Ligi, Drejmonda Grina. Ipak, sjajne igre krilnog centra nisu bile dovoljne Pelikansima čak ni za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << trijumf. Voriorsi su ih "počistili" u prvoj rundi doigravanja.

Uprkos porazu već na prvom koraku u doigravanju, Dejvis može da bude zadovoljan. Ukus bitke za titulu je omirisao, a svojim igrama je najavio da će u budućnosti biti važan činilac u raspodeli timskih i individualnih priznanja. Ali, ušao je i u negativnu istoriju NBA lige kao jedan od četiri igrača čija je ekipa doživela "metlu" u plej of seriji u kojoj su oni beležili 30 ili više poena i 10 ili više skokova. Pre njega to je pošlo za rukom Viltu Čemberlejnu protiv Sirakjuz Nešnalsa 1961. godine (37p, 23sk), Karimu Abdul-Džabaru protiv Portlanda 1977. godine (30.3p, 16sk) i Karlu Melounu protiv Voriorsa 1989. godine (30.7p, 16.3sk).

Ako ništa drugo, Dejvis je stao rame uz rame sa igračima koji su u samom vrhu liste najboljih svih vremena.

(foto: Layne Murdoch / NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.