Vilijams: Nije teško dodati loptu Bobiju

Izvor: MVP.rs, 31.Okt.2014, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vilijams: Nije teško dodati loptu Bobiju

Sjajni plejmejker je pohvalio igre centra svoje ekipe.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su drugu pobedu u Evroligi. Izabranici trenera Dejana Radonjića, uz fantastičnu podršku navijača, savladali su špansku Valensiju rezultatom 76:63 i tako upisali drugi trijumf na domaćem terenu iz isto toliko utakmica u najelitnijem evropskom takmičenju. Crveno-beli su kontrolisali tok meča od samog početka, prednost je u većem delu bila ubedljiva i pitanje pobednika >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << se nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje.

Na konferenciji za medije posle završetka utakmice prisutnim novinarima najpre se obratio Markus Vilijams. Američki internacionalac ponovo je imao veliku ulogu u novom trijumfu svoje ekipe, ali nije želeo da svoje izdanje ističe u prvi plan:

"Mislim da nas je trener izvanredno pripremio za ovu utakmicu. Odradili smo dobar skauting ekipe Valensije, odlično se pripremili za njihove napadačke akcije i napadali njihove najslabije tačke. Imali smo vrlo raspoloženog Marjanovića, ali mislim da smo i timski igrali zaista dobro. Uprkos tome što ste imali prilike da vidite ubedljivu prednost u našu korist na semaforu, mislim da je ovo bio jako težak meč za nas", rekao je 'Bombarder iz Los Anđelesa', koji je meč protiv Valensije završio sa 14 poena (2/4 za dva, 2/6 za tri, 4/5 za jedan), osam asistencija i četiri skoka, uz četiri izgubljene lopte.

Sjajni plejmejker ponovo je pohvalio Zvezdine navijače, koji su napravili fantastičan ambijent u najvećoj dvorani na Balkanu:

"Imamo zaista sjajnu podršku. Nekada se osećamo kao da smo sami na terenu i kao da nemamo protivnika. Priznajem da je bilo teško igrati u takvoj atmosferi prošle godine, kada sam ja igrao protiv Zvezde. Stvarno je fantastično za nas što imamo ovakvu podršku".

Organizator igre crveno-belih ponovo je odlično sarađivao sa Bobanom Marjanovićem, koga je posebno pohvalio:

"Bobi je jedan od najvećih ljudi koje sam video u životu. Nije mu teško dodati loptu kada se otvori, ima vrlo mekane ruke kojima lako hvata loptu i dosta osećaja za prostor. Sa njim je stvarno lako igrati", zaključio je Vilijams.

Šef stručnog štaba, Dejan Radonjić, takođe je bio prezadovoljan izdanjem svojih izabranika:

"Posle nedelje koja je bila teška za nas mislili smo da ćemo izgledai drugačije od ovoga, ali smo odigrali sjajno od prvog do poslednjeg minuta", rekao je Radonjić, a potom dodao:

"Znali smo da Valensija igra odlično u odbrani, da je svaki pad koncentracije nešto što izuzetno znaju da iskoriste. Imaju zaista dobre napadače koji mogu da daju veliki broj poena, sa dobrim igračima na poziciji "pet" i to je moglo da bude posebno opterećenje za nas. Napravili smo dobar ambijent pred ovaj meč, sa željom da protiv ovakvog protivnika, koji je u vrhu španske košarke uz Real Madrid i Barselonu, pružimo otpor i da mi diktiramo dešavanja na terenu. Odigrali smo odličan meč u kojem smo gradili rezultat i svakog trenutka znali šta hoćemo".

Radonjić je pohvalio odličnu igru u odbrani svoga tima:

"Ekipa Valensije je u jednom trenutku bila na jako malo koševa, što je jedan pokazatelj kako smo igrali dobru odbranu. Naravno da je veliko zadovoljstvo što smo uspeli da ostvarimo pobedu. Čestitke i navijačima koji su ponovo bili na nivou i zahvaljujem im se na podršci. Nadam se da će i u nedelju da bude pun "Pionir" i da će nas navijači podržati i protiv ekipe koja je uz nas najbolja u Ligi, kako bismo mogli da kvalitetno odigramo i savladamo Budućnost. Osim zadovoljstva i analize igre, prisutan je i taj loš osećaj koji traje od puta u Litvaniju zbog činjenice što tamo nismo slavili. Sada bismo pričali o trećoj pobedi u Evroligi, ali naravno da se nećemo previše doticati toga. Na nama je da u nastavku takmičenja igramo isto ovako. Jesmo savladali Valensiju, ali još nismo napravili dobar posao, jer se on stvara tek za nekoliko meseci".

Trener crveno-belih ponovo je upozorio da ne bi trebalo preterano slaviti svaku pobedu i upadati u euforiju, jer najvažniji izazovi tek predstoje:

"Mislim da je zadovoljstvo sigurno prisutno, ne samo zbog pobede, nego i zbog igre koju smo pružili. Ali, ponavljam, ne bi trebalo da ulazimo u fazu opterećivanja i da slavimo pobedu u ovom mesecu koji je objektivno nebitan, jer će biti i loših igara. Ni tada to ne bi trebalo shvatati dramatično, kao što ni sada ne bi trebalo ovo da shvatamo euforično".

Prisutni novinari u "Kombank Areni" primetili su veliki napredak u igri Marjanovića u odnosu na prošlu sezonu, ali je Radonjić istakao da čitav tim zajedno raste iz dana u dan:

"Bio sam potpuno siguran od početka sezone da će Bobi izgledati mnogo bolje sada nego prošle sezone. Ipak, uz njega ima još igrača koji su napredovali. Zapravo, čitava ekipa raste iz dana u dan, tako da mislim da ne bi trebalo posebno isticati pojedince i individualne učinke", zaključio je Radonjić.

TREĆE KOLO EVROLIGE

Četvrtak:

Uniks
- Dinamo Sasari 85:62


Anadolu Efes - Žalgiris 62:65

Real Madrid - Nižnji Novgorod 112:83

Alba - Makabi Elektra 69:84

Panatinaikos - Fenerbahče Ulker 91:73

Crvena zvezda Telekom - Valensija 76:63

Petak:

Neptunas - Olimpijakos (19č)


Cedevita - CSKA (19.30č)

Bajern Minhen - EA7 Emporio Armani (20.15č)

Laboral Kuča - Galatasaraj Liv Hospital (20.30č)

Unikaha - Limož (20.45č)

Barselona - Turov (20.45č)

(foto: Euroleague)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.