Vestbruk kao Džordan

Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestbruk kao Džordan

Beograd - - Čovek stena i košarkaš koji ne prepoznaje "prag za bol i strah". Samo dan nakon operacije jagodične kosti Rasel Vastbruk vratio se u tim Oklahome protiv Lejkersa, da bi četiri dana kasnije sa maskom na licu iz preventivnih razloga Filadelfiji isporučio lični rekord po broju postignutih poena. Tanderi su posle produžetka savladali Sikserse (123:118), a Vastbruk je trijumf "začinio" sa 49 poena, 16 skokova i 10 asistencija.

Bek Oklahome i nekadašnji student UCLA, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << najuspešnijeg univerziteta u istoriji američke koledž košarke, time je vezao četvrti tripl-dabl učinak, što od čuvenog Majkla Džordana niko nije uspeo da uradi. Najbolji igrač svih vremena vezao je četiri tripl-dabla daleke 1989. godine, što samo govori koliko je veliku stvar uradio Vestbruk, trenutno drugi strelac NBA lige.

Radoholičar, verovatno bez premca u ligi, jedan je od najosporavanijih košarkaša, čitaj bekova, u NBA, međutim Rasel ove sezone pokazuje da kritike samo na pravilan način usmeravaju njegovu enormnu energiju i dodatno pospešuju fantastične fizičke predispozicije momka iz Kalifornije, poznatog i po specifičnom stilu oblačenja, koji umnogome odudara opštem "stajlingu" tamnoputih Amerikanaca.

Poraz od raštimovanog Denvera, koji je u poslednjem trejdu Arona Aflaloa, jedinog pravog sportsmena u ekipi, poslao u Portland, samo pokazuje svu ovosezonsku dubiozu u kojoj se nalazi Minesota (100:85). Vulvsi su upravo protiv Nagetsa vezali četvrti uzastopni poraz. Flipa Sandersa, trenera Minesote, dodatno zabrinjava i problem Nikole Pekovića sa člankom noge, zbog čega mu je protiv Denvera smanjena minutaža (igrao samo 15 minuta), što se odrazilo na njegov učinak od svega šest poena. U postavi Vulvsa najbolji je bio ovosezonski prvi pik sa drafta Endru Vigins (20p), dok je Riki Rubio imao dabl-dabl (10p, 10as). U redovima Denvera Žofri Lovernj je za 10 minuta ubacio šest poena, dok Jusuf Nurkić nije igrao zbog povrede skočnog zgloba.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.