Vensan Kasel o svom filmu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vensan Kasel o svom filmu

Francuski glumac Vensan Kasel uporedio je svoj novi film "Partisan" koji je prikazan na Sandensu i koji se bavi obukom dece vojnika, sa napadima na francuski list "Šarli ebdo".

Kasel igra učitelja i mentora dečacima koje uči kako da ubijaju u filmu rađenom prema izveštajima iz Kolombije. On je rekao da su teme u filmu relevantne za diskusiju u Francuskoj posle napada na satirični list, prenosi AP.

"Ono što se dogodilo u Francuskoj sa 'Šarli ebdoom'...rasprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada u Francuskoj je fokusirana na edukaciju i zašto se deca ođednom odluče da krenu u džihad i ubijaju ljude", rekao je Kasel.

On je dodao da nije bio u Parizu u vreme napada, ali da snažno podržava ponekad provokativnu politiku "Šarli ebdoa".

"Lično mislim da treba da se šalimo na račun svega. Svega. Ismejavanje je zapravo zdravo", rekao je Kasel. "Onog trenutka kada se cenzorišete, to je kraj slobode".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osmogodišnjak ispitivan zbog podsticanja terorizma

Izvor: Mondo, 28.Jan.2015

Osmogodišnji Francuz Ahmed saslušan je danas u policijskoj stanici u Nici zbog "podsticanja terorizma", prenose francuski mediji...Foto: AP Photo Pariz..Dečak je optužen da je stao u odbranu terorista posle napada 7. januara na satirični list "Šarli ebdo" u Parizu, rekavši pred svima u školi...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.