Venger gledao kako Murinjo uzima titulu...

Izvor: Mondo, 26.Apr.2015, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger gledao kako Murinjo uzima titulu...

Ni u 13. okršaju, menadžer Arsenala nije uspeo da pobedi Portugalca. Na "Emirejtsu" taman toliko koliko je Čelsiju trebalo da odigra mirnu završnicu prvenstva...

Arsenal – Čelsi 0:0.

Arsen Venger – Žoze Murinjo 0-6-7.

Fudbaleri Čelsi, treba biti realan, verovatno su ove nedelje popodne na rivalskom "Emirejtsu" ostvarili rezultat koji ih je učinio novim šampionima Engleske.

Ni u 13. pokušaju u karijeri, Venger nije uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da nadmudri Murinja, iako je Portugalac izmenom na poluvremenu priznao da je se u prvom poluvremenu igrao reputacijom, i svojom i lidera Premijer lige, ali jednostavno tehnički predoterani igrači Arsenala to nisu umeli na vreme da kazne.

Drugo poluvreme, sa "ubicom" Arsenala Didijeom Drogbom na terenu, nije donelo bitne promene, osim što je inicijativa domaćih ostala naizgled opasna, a Čelsi imao igrača na protivničkoj sredini koji je mogao da se "usidri" i pomeri težište igre od Tiba Kurtoe kada je to bilo potrebno.

Pat pozicija posle partije šaha u kojoj je Venger, tradicionalno, više koristio pijune (Kasorla, Ramzi, Ozil, Sančez...), a Murinjo probao da ga iznenadi svojim pijunima (Oskar, Ramireš, Fabregas, Vilijan, Azar) i potom prekasno probao uvođenjem pravog topa – Drogbe.

Ništa i ništa, pa tako Čelsi sada ima čak DESET bodova više od Arsenala i Mančester sitija, s tim da Siti ima i utakmicu više.

U utorak uveče, kada budu odardili zaostalu utakmicu sa Lesterom, "plavci" bi mogli da otvore i šampanjac ukoliko pobede...

"Emirejts" je gledao Arsenal kako "veze" i pokušava, ali samo do ulaska u 16 metara, Vengerov tim imao je skoro 60 odsto vremena loptu u nogama, povezao znatno više pasova, ali za 90 i kusur minuta igre uputio jedan šut u okvir gola.

Standardno, mogao je da strada iz kontre, kada je bivši as Arsenala Sesk Fabregas poslao teledirigovan pas sa svoje polovine za "špica" Oskara, koji je lobovao Davida Ospinu, dobio nokaut od suparničkog golmana, ali bio dodatno nesrećan jer je Naćo Monreal na vreme stigao da izbije loptu u polje pre 0:1.

Pravu utakmicu, uprkos velikoj buci koju su stvarali domaći navijači, Arsenal nije imao...

Murinjo je prekinuo seriju Vengerovog tima od devet pobeda u nizu, odnosno 11 u poslednjih 12 kola, a poslednji put je Arsenal velikog gradskog rivala pobedio kod kuće još 2010. godine (!?). Čelsi, koji od sredine januara nije nikoga pobedio sa više od jednog gola razlike, nastavlja da hoda ka petoj tituli u istoriji kluba, pomalo zaboravljajući da je poslednji poraz doživeo 1. janauara ove godine.

Od Totenhema, istog kluba od kojeg je i Arsenal izgubio poslednji put, 7. februara...

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle 34. kola Premijer lige.

ARSENAL: Ospina – Belerin, Mertesaker, Košelni, Monreal – Kokelin (od 76. Velbek), Kasorla, Ramzi, Ozil, Sančez – Žiru (od 84. Volkot).

ČELSI: Kurtoa – Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta – Matić, Ramireš, Fabregas, Vilijan, Azar, Oskar (od 45. Drogba).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.