Venger: Against modern football

Izvor: Mondo, 01.Nov.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venger: "Against modern football"

Parola "protiv modernog fudbala" popularna je među navijačima širom sveta, a podržava je i trener Arsenala.

Foto: Guliver/Getty images/Shaun Botterill

Mnogi navijači širom planete smatraju da današnji fudbal nema ono što je imao nekada: dovoljno muškosti.

Mnogima smetaju kopačke u ženskim bojama, igrači koji više pažnje posvećuju frizuri nego svojoj igri, sudije koje "seckaju igru" zbog svakog lakšeg faula, igrači koji se valjaju po terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i simuliraju povredu...

Među takvima je i trener Arsenala, Arsen Venger.

"Ulični fudbal se izgubio u Evropi. Život igrača je pre 40 godina bio teži, a danas svi imamo suviše zaštitnički odnos prema njima. Kada se igra fudbal na ulici, neko od 10 godina želi da igra sa onima od 15. Tada moraš da pokažeš da vrediš, moraš da se boriš za svaku loptu i to uopšte nije lako. U današnjem fudbalu nema toliko individualnog kvaliteta i borbenog mentaliteta", smatra francuski stručnjak.

Venger tu borbenost vidi u Čileancu Aleksisu Sančezu.

"Sančez me podseća na fudbalere koje sam poznavao - Lija DIksona, Stiva Bolda, Tonija Adamsa, Najdžela Vinterburna, Martina Kiona... To je tip igrača koji je uvek spreman na borbu", istakao je Venger.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.