Veliko slavlje Laboral Kuće u Madridu

Izvor: MVP.rs, 06.Feb.2016, 02:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko slavlje Laboral Kuće u Madridu

Kompletirano je šesto kolo TOP 16 faze.

Laboral Kuća je dva puta u TOP 16 fazi Evrolige uzeo "brejk" protiv najvećih španskih klubova. Pre nedelju dana je u Barseloni pala istoimena ekipa, a u šestom kolu je klub iz Vitorije nadigrao i Real u Madridu. Konačan rezultat je bio 77:68.

Fabijen Kozer je bio najbolji kod gostiju sa 15 poena i pet skokova. Odličan je bio i Jaka Blažič sa 13 poena i četiri uhvaćene lopte. Na teren se posle teške povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << vratio i Davis Bertans. Letonac je bio efikasan sa 11 poena na svom kontu. U "kraljevskom klubu" je dobar bio Serhio Rodrigez sa 18 poena i četiri asistencije, dok je Vili Ernangomez meč završio sa 13 poena i osam uhvaćenih lopti.

CSKA je u Kaunasu deklasirao Žalgiris rezultatom 94:59. Za Armiju je ponovo briljirao srpsko-francuski tandem, Miloš Teodosić - Nando De Kolo. Srbin je postigao 20 poena, a imao je i četiri asistencije i tri skoka, dok je Francuz ubacio poen manje od svog saigrača, uz po tri dodavanja i uhvaćene i ukradene lopte. Jedini vredan pomena u poraženom timu je bio Paulius Jankunas sa 16 poena i četiri skoka.

Anadolu Efes je u turskom derbiju dočekao Fenerbahče. Željko Obradović je nadigrao svog učitelja Dušana Ivkovića, ovoga puta rezultatom 73:77. Ekpe Judo je bio najbolji kod gostiju sa 15 poena, pet skokova i tri blokade. Za samo jedan indeksni poen manje je slabiji bio Bogdan Bogdanović (19). Srpski reprezentativac je zabeležio 15 poena, šest uhvaćenih, tri ukradene lopte, kao i tri asistencije. Nikola Kalinić je za devet minuta na parketu upisao četiri poena. Kod Pivara se istakao Džedi Osman sa 15 poena i četiri skoka, dok je Brajant Danston na svom kontu imao sedam poena i šest uhvaćenih lopti.

Sedmo kolo će biti odigrano naredne nedelje.

REZULTATI

Petak:

Žalgiris - CSKA 59:94

Anadolu Efes - Fenerbahče 73:77

Real Madrid - Laboral Kuća 68:77

Olimpijakos - Himki 89:77

Četvrtak:

Cedevita - Panatinaikos 60:78

Darušafaka - Crvena zvezda Telekom 69:66

Brose Baskets - Barselona Lasa 74:70

Unikaha - Lokomotiva Kubanj 64:82

(foto: Saski Baskonia / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.