Veliko priznanje za Bobu Kovača

Izvor: Mondo, 21.Apr.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko priznanje za Bobu Kovača

Bivši reprezentativac Jugoslavije postao je počasni građanin iranskog grada Urmija.

Foto: MN Press

Slobodan Kovač prošle godine je preuzeo odbojkašku reprezentaciju Irana i čelnici tog saveza prezadovoljni su rezultatima koje je postigao sa nacionalnim timom.

Proslavljeni reprezentativac Jugoslavije dobio je veliko priznanje u Iranu. On je proglašen počasnim građaninom Urmije, glavnog grada iranske provincije Zapadni Azerbejdžan.

Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Urmije Mohamed Hazratpur uručio mu je priznanje pred početak polufinalnog duela iranskog plej-ofa, prenosi “Sport”.

Stanovnici Urmije dobro su upoznali Kovača, jer je on nastupao za istoimeni klub od 2004. do 2006. godine.

Boba Kovač (47), koji je sa reprezentacijom Jugoslavije 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio zlato, iranski nacionalni tim je za kratko vreme doveo do četvrtog mesta u Svetskoj ligi, osvojio je šesto mesto na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i zlatnu medalju na Aziskim igrama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.