Veliko interesovanje investitora za PKB

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje investitora za PKB

Ministarstvo privrede će sredinom ove sedmice saopštiti više detalja u vezi sa zainteresovanošću za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB), rečeno je Tanjugu u tom resoru.

Interesovanje stranih investitora za privatizaciju PKB je, kako kažu, veliko, ali se još tačno ne zna koliko je pisama o zainteresovanosti stiglo na adresu Ministarstva privrede.

"Veliko je interesovanje za PKB, a pisma su dostavljali i domaći i strani investitori", kazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su u Ministarstvu privrede.

Inače, rok za prijavu zainteresovanosti za privatizaciju PKB je istekao 17. februara.

Skupština grada Beograda odlučila je u septembru 2016. da se Republici Srbiju prenesu akcije u PKB-a koje su u vlasništvu grada, na osnovu postupka koji je 15. avgusta pokrenula Vlada Srbije.

Agencija za privatizaciju objavila je 31. decembra 2015. javni poziv za prodaju imovine PKB, a početna cena je bila 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine oko 154 miliona evra, ali na otvaranju ponuda 2. marta 2016. nije bilo zainteresovanih. Posle toga je prodaja obustavljena i naložena je nova procena vrednosti kapitala.

Prema ranijim podacima Korporacija PKB vlasnik je 1.400 hektara građevinskog i 5.200 hektara poljoprivrednog zemljišta. U PKB-u i zavisnim preduzećima ima oko 2.000 zaposlenih.

PKB je 2015. prodao kompanijama "MPC" i "Lidl" ukupno pet hektara poljoprivrednog zemljišta u građevinskoj zoni, kod naselja Greda i Borča, za 700.000 evra po hektaru.

Zainteresovanost za PKB pokazale su ranije kineske kompanije, kao i kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Dahra, sa čijim je predstavnicima premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao u Davosu o modelu privatizacije te korporacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za PKB veliko interesovanje, još broje ponude

Izvor: B92, 20.Feb.2017

Beograd -- Ministarstvo privrede će ove sedmice saopštiti više detalja u vezi sa zainteresovanošću za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograda, kažu u MInistarstvu..Interesovanje stranih investitora za privatizaciju PKB je, kako kažu, veliko, ali se još tačno ne zna koliko je pisama...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.