Veliko bravo za srpske odbojkaše!

Izvor: Mondo, 01.Jul.2016, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko bravo za srpske odbojkaše!

Na 2:0 počeli smo da pišemo izveštaj o tome da su jači od svega, da ne mogu da izgube ove sezone, uprkos svemu. Ništa nećemo promeniti, osim konačnog rezultata.

Veliko bravo za srpske odbojkaše, uprkos tome što su večeras pred 10-ak hiljada frenetičnih Iranaca prokockali prednost od 2:0 u setovim i doživeli prvi poraz u Svetskoj ligi.

Važno je to kako su se borili i koliko su pokušavali, uprkos svemu što im se dogodilo na putu od Beograda, preko Istanbula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << do Teherana, tokom kojeg su preživeli pravi pakao.

Nakon što su ostali dan duže u Srbiji zbog nevremena i otkazivanja letova sa Aerodroma "Nikola Tesla", pa pukom srećom "zakasnili" na stravičan teroristički napad na Aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, gde su prvo bili zarobljeni, pa odvedeni u hotel gde su ceo jedan dan čekali re-uspostavljanje međunarodnih linija iz Turske, "orlovi" su u prestonicu Irana stigli "pravo na" meč 7. kola i – umalo pobedili!

Domaćina, pred njegovim navijačima, a u dvorani nije bilo prazne stolice...

Naša "plava četa" sada ima 6 od 7 i i garantovano mesto na Fajnal-siks turniru u Poljskoj, uprkos neprijatnom porazu u 20 do ponoć po lokalnom vremenu: Iran – Srbija 3:2 (18:25, 22:25, 25:22, 25:23, 16:14).

Foto: fivb.ch

Momci su meč, u kom su bukvalno ostali bez goriva posle sigurne igre u prva dva seta, završili nešto pre ponoći po lokalnom vremenu i svakako će pokušati što bolje da se oporave za sutrašnje odmeravanje snaga sa Argentinom (15.30 po našem vremenu), koja je ranije danas izgubila od Italije 1:3 (18:25, 20:25, 25:22, 22:25).

Reprezentacija naše zemlje peta je najuspešnija po broju osvojenih medalja u Svetskoj ligi, koja je zaživela 1990. godine, ali i dalje nemamo zlato – pet srebra i tri bronze, tako da smo na "večnoj" tabeli na devetom mestu, s obzirom na to da se gledaju, pre svega, zlatne medalje. Brazil ima 9-5-4, Italija 8-3-4, Rusija 3-5-7, SAD 2-1-3, Kuba 1-5-3, Holandija 1-1-1, Francuska 1-1-0, Poljska 1-0-1, Srbija 0-5-3.

Srbija se pre povratka u Beograd sastaje i s Italijom, u nedelju u 15:30.

Selektor Nikola Grbić odigrao je ovaj meč postavom Marko Ivović, Nikola Jovović, Miloš Nikić, Aleksandar Atanasijević, Marko Podraščanin i Srećko Lisinac, libero je bio Neven Majstorović, a par minuta u drugom setu dobio je Dražen Luburić.

Prva grupa Svetske lige igra se po sledećem formatu - 12 reprezentacija se za sva tri vikenda ponaosob razvrstava u tri grupe od po četiri ekipe, tako da u prvoj fazi svako odigra ukupno devet utakmica i to po dve sa dva rivala (Srbiji su to Bugarska i Iran), a po jednu sa pet rivala (Rusija, Poljska, Brazil, Italija i Argentina).

Svi postignuti rezultati "slivaju" se u jednu tabelu, a šest najboljih - ili pet najboljih i Poljska - od 13. do 17. jula će u Krakovu igrati na Fajnal-siks turniru.

"Orlovi" su 2015. osvojili srebrnu medalju, pošto su u finalu poraženi od Francuske, što je bilo prvo takmičenje pod vođstvom Grbića, međutim potom su usledili neuspesi – rana eliminacija sa Evropskog prvenstva, zbog koje smo morali da prođemo "sito i rešeto" na kvalifikacijama za Olimpijske igre, na kojima smo takođe zabeležili neuspeh, tako da je Svetska liga – nažalost – najvažnije nadmetanje za Srbiju ovog leta.

Foto: fivb.ch

Iran nam je dužnik od Svetskog prvenstva 2014. kada su nas pobedili 3:1 u drugoj fazi. Pre toga, u Svetskoj ligi 2012. igrali smo dva puta, jednom pobedili 3:2, jednom izgubili istim rezultatom, a posle beogradskih 3:1, usledio je i njihov revanš pred frenetičnim navijačima.

Tabela: Srbija 6-1, Brazil 6-1, SAD 5-1, Francuska 5-2, Italija 5-2, Rusija 3-3, Belgija 3-4, Iran 3-4, Argentina 2-5, Poljska 2-5, Bugarska 0-6, Australija 0-6.

Rezultati Srbije do sada:

Kalinjingrad,Rusija (17. - 19. jun): Rusija – Srbija 0:3, Bugarska – Srbija 0:3, Srbija – Poljska 3:0.

Beograd, Srbija (23. - 25. jun): Brazil – Srbija 1:3, Srbija – Bugarska 3:1, Iran – Srbija 1:3.

Teheran, Iran (1. - 3. jul): Iran – Srbija 3:2, Srbija – Argentina, Italija – Srbija.

Foto: rezultati.com

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.