Veliki Žigo, vredeo si svaki peni! Hvala ti za sve!

Izvor: Vesti-online.com, 28.Apr.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Veliki Žigo, vredeo si svaki peni! Hvala ti za sve!"

Nikola Žigić privodi kraju petogodišnji staž u Birmingemu. Vreme je da se podvuče crta. Strogi Englezi su sumirali učinak srpske "duge devetke".

"Hvala ti, Nikola, vredeo si svaki peni" - glasi naslov teksta kolumniste "Birmingem posta" Aruna Verma, koji je napisao mnogo toga pohvalnog o bivšem srpskom reprezentativcu.

- U svemu što je bilo dobro, Zigi je bio tu. Bio je tu i kada je bilo loše. Bio je deo ekipe koja je osvojila Liga kup, čovek preokreta u dvomeču >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << protiv Vest Hema iste sezone u Kupu, posle 1:0 na 3:1 - navodi Verm.

Zbog izdašnog ugovora mnogim navijačima nije bio po volji, kao ni mnogima u klubu, koji su jedva čekali da mu vide leđa, ali jedno ne mogu da mu ospore.

- Voleli ga ili mrzeli, on je postao kultni heroj "plavaca" - tvrdi autor teksta posvećenog našem fudbaleru.

Ono za čime Verm žali je činjenica da Žigić nije imao priliku da se oprosti od navijača Birmingema na način koji dolikuje igraču koji je dao mnogo klubu. Srbin je meč protiv Čarltona trebalo da počne sa klupe, ali je on to odbio, a nije ni želeo da se nađe u protokolu, jer je očekivao lepši oproštaj od "Sent Endrjuza".

Pored toga što je bio najzaslužniji za prvi trofej Birmingema posle 48 godina (Liga kup) pobedom nad Arsenalom na "Vembliju" 2011. godine, u istoj sezoni kada je ekipa ispala u niži rang, Žigić je odigrao ključnu ulogu prošle sezone i spasao tim od eliminacije u Treću ligu.

U poslednjoj rundi bio je strelac i asistent u remiju koji je njegovoj ekipi obezbedio ostanak u Čempionšipu. Tada je i zaplako od sreće.

- Od kada je stigao u klub postao je lider, talisman i kultni heroj. Vredeo je svaki peni. Big Zig, hvala ti. Bilo je zadovoljstvo gledati te - poručio je Verm.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.