Velika podrška Ranijeriju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2017, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika podrška Ranijeriju

Fudbalska javnost u Engleskoj pružila je veliku podršku Klaudiju Ranijeriju, koji je dobio otkaz sa mesta trenera Lestera.

Ranijeri je otpušten zbog loših rezultata ove sezone, iako je prethodne napravio veliki uspeh osvajanjem šampionske titule u Premijer ligi.

Harizmatični trener Liverpula Jirgen Klop uporedio je Ranijerijev otkaz sa izborom Donalda Trampa za predsednika SAD.

"Iznenađen sam što se tako nešto uopšte dogodilo. Postoji mnogo čudnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stvari, kao što su Bregzit, Tramp, Ranijeri. Ne razumem. Nemam pojma zašto je Lester to uradio", rekao je Klop.

Trener Mančester junajteda Žoze Morinjo rekao je da je Ranijeri napisao najlepšu istoriju u Premijer ligi.

"On je zaslužio da se stadion Lestera zove po njemu. To je najlepša priča Premijer lige u istoriji. Veoma je teško prihvatiti odluku da se otpusti, niko neće uraditi ono što je on uradio", rekao je Morinjo.

Legendarni fudbaler, a sada trener Stouka Mark Hjuz kazao je da će se klubovi "otimati" oko italijanskog stručnjaka.

"Ono što je Ranijeri uradio sa Lesterom je neverovatno i zauvek će ostati po tome. Puno poštovanje, siguran sam da će brzo dobiti drugi posao", kazao je Hjuz.

Pojedini mediji su preneli da su igrači Lestera najviše uticali na otpuštanje, a trener Čelsija Antonio Konte je rekao da se nada da to nije tačno.

"Veoma tužno, razočaran sam kao njegov prijatelj i kao trener. Ako je tačno to za igrače, to znači da postoji nedostatak poštovanja. Ako se to dogodilo, znači a je klub slab, bez energije. Nije u redu ako igrači mogu da kontrolišu sudbinu trenera", rekao je Konte.

Podrška je stigla i iz sveta ragbija, a selektor Engleske Edi Džouns je rekao da gaji velike simpatije prema Ranijeriju.

"Lester je neverovatna priča i gajim velike simpatije prema Ranijeriju. Možete da razumete zašto mi treneri moramo da gledamo preko ramena", rekao je Džouns.

Ranijeri je u četvrtak dobio otkaz u Lesteru i već dan kasnije je napustio Englesku i vratio se u Rim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.