Velika pobeda Hjustona u Oklahomi

Izvor: RTS, 24.Apr.2017, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika pobeda Hjustona u Oklahomi

Košarkaši Hjuston roketsa savladali su kao gosti ekipu Oklahome siti tandera sa 113:109 u četvrtoj utakmici prve runde plej-ofa zapadne konferencije. Hjuston je poveo sa 3:1 i prvu meč loptu imaće na svom terenu.

Najefikasniji u bitnoj pobedi Hjustona bio je Nene sa 28 poena, bez promašaja iz igre i deset uhvaćenih lopti.
Značajan doprinos imali su Vilijams i Gordon sa po 18 postignutih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poena, dok je Džejms Harden odigrao nešto lošiju utakmicu u kojoj je postigao 16 poena uz procenat šuta iz igre od 31 odsto. 
Najraspoloženiji u redovima Oklahome bio je Rasel Vestbruk sa još jednom fenomenalnom partijom u kojoj je zabeležio novi tripl-dabl sa 35 poena, 14 uhvaćenih lopti i 14 asistencija.
Pomoć je imao u Adamsu sa 18 i Oladipu sa 15 postignutih poena. 
Oba tima ušla su veoma oprezno u meč, znajući da je ovaj meč može biti od presudne važnosti.

Oklahoma je ipak nakon početnog odmeravanja snaga, pojačala tempo i na krilima Vestbruka uspela da dođe do manje ali značajne prednosti.
Nakon prve dve četvrtine u kojoj su obe ekipe bile veoma napadački raspoložene i postigle 58, odnosno 54 poena, drugo poluvreme donelo je mnogo organizovanijih odbrana na obe strane.
Nije bilo lakih poena u tranziciji, oba tima su odlično rotirala u odbrani i prekidala ritam protivnika kad god bi imali priliku.
Rezultat toga jesu samo po 19 postignutih poena na obe strane.
Zanimljivo je da veći deo treće i početkom četvrte četvrtine, Džejms Harden nije zabeležio nijedan poen.
Veliki teret za Hjuston, kako u prvom poluvremenu, tako i u tom periodu preuzeo je Brazilac Nene uz pomoć Vilijamsa i Arize.

Poslednja deonica donela je i najveću dramu na meču.
Hjuston je i bez Hardena uspeo da dođe do tada najveće prednosti na meču od četiri poena ali je Vestbruk, iz poseda u posed uspevao da vrati Oklahomu u život.
Ipak velika rana Oklahome bila su slobodna bacanja Robertsona, Hardenovog primarnog čuvara, koji nije uspeva iznova i iznova da ih realizuje.
Kada se pomislilo da će Hjuston odneti pobedu nakon pet poena prednosti u samoj završnici meča, Adams je namerno promašio drugo slobodno bacanje, uhvatio skok i dodao loptu do Vestbruka koji je postigao neverovatnu trojku i smanjio deficit Oklahome na samo poen prednosti. 
Veliku grešku i praktično poklon protivniku dali su Tandersi koji su zakasnili sa fauliranjem igrača Hjustona, a onda to uradili na Neneu koji je pogodio uz faul i rešio pitanje pobednika na meču.   

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.