Velibor Džarovski za Kurir: Naši klubovi već dugo nameštaju mečeve u Turskoj

Izvor: Kurir, 27.Jan.2015, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velibor Džarovski za Kurir: Naši klubovi već dugo nameštaju mečeve u Turskoj

Samo naivan čovek može da pomisli da je sve čisto na pripremama. Pa kako bi klubovi koji nemaju pare ni za plate finansirali luksuzne hotele

Velibor Džarovski u razgovoru za Kurir potvrđuje da klubovi s Balkana plaćaju pripreme u Antaliji kroz nameštanje utakmica, o čemu je naš list juče pisao. Čuveni kralj nameštaljki iznosi konkretna imena ekipa koje učestvuju u mutnim radnjama i otvoreno priča o lancu kladioničarske mafije.

Skoro pola srpske lige i još >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mnogo klubova iz regiona otišlo je u Antaliju iako im igrači maltene gladuju.

Primer iz Makedonije

- Naravno da nameštaju utakmice! Ne mislite valjda da je tu sve čisto, a nisu ni klubovi s naših prostora izuzetak. Molim vas, nemojte da budete naivni. Kako bi onda platili taj lukzus koji imaju na pripremama? Odakle? Ovako lepo nameste meč na igru „pet ili šest plus u golovima“ i posao je završen na idealan način. Od makedonskih klubova u Antaliji je Vardar, ali oni imaju prebogatog gazdu i ne bave se štelovanjem - otvoreno zbori Džarovski.

Regionalna liga u košarci

SUMNJIV „IKS“ NA SOLNOK - CIBONA

Pored fudbala, Džarovski kaže da se uveliko namešta i u košarci. Kao primer ističe regionalnu ligu, u kojoj, kako tvrdi, ima mnogo mutnih radnji.

- Liga iz koje pojedine ekipe ne mogu da ispadnu služi za nameštanje. To je upravo ovo regionalno takmičenje u košarci. Uzmite samo ovo od nedelje i ispitajte da li je slučajno bilo nerešeno na utakmici Solnok - Cibona - sumnjičav je Makedonac.

Meč u Mađarskoj dobio je domaći tim posle produžetka, posle 40 minuta rezultat je bio nerešen - 72:72.

Strogo pov.

Tajne iz Antalije

- Igrači jednog crnogorskog kluba posle nameštene utakmice dobili su zaostala primanja i pokupovali su pola tržnog centra u Antaliji.

- Veliki broj kladionica u Bosni i Hercegovini prestao je da radi 2012. godine, kad su u ponudu stavili prijateljske mečeve koje su klubovi iz regiona igrali u Antaliji. Gubici bukmejkerskih kuća merili su se stotinama hiljada maraka.

- Jedan srpski superligaš posredstvom turskog biznismena pre dve godine imao je besplatne pripreme u Antaliji. Nije poznato kako se odužio za to.

- Igrači srpskih klubova klade sa na sopstvene mečeve putem internet kladionice, a nalozi koje imaju otvoreni su na ime njihove devojke ili prijatelja.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.