Veći broj kvarova na vodomerima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veći broj kvarova na vodomerima

Komunalne službe u Vrbasu beleže veliki broj prijava za kvarove na vodovodnoj mreži zbog niskih temperatura, a najveći problem su neispravno postavljene instalacije. Kako bi sprečili havarije, građani pribegavaju različitim metodama.

U Vrbasu je broj prijava zbog smrzavanja i pucanja vodomera i cevi unutar zidova udesetostručen u odnosu na isti period prošle godine. Građani na različite načine pokušavaju da zaštite vodovodne instalacije od niskih temperatura.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />Koliko Vrbašani nisu pripremljeni za niske temperature, govori i podatak da je povećana potrošnja vode, jer građani u strahu od smrzavanja instalacija i tokom noći ostavljaju otvorene slavine.

"Građani sve više pribegavaju nekom starom običaju da ostave slavine da cure tokom noći i tokom dana. Obično se to radi u objektima gde niko ne živi, kućama koje su napuštene, stanovi gde je isključeno grejanje i gde se ne vrši nikakvo grejanje. Jednostavno, oni pribegavaju toj tehnici koja je najskuplja i koja stvara problem. Zašto? Zato što smo mi registrovali potrošnju kao što imamo u letnjim mesecima što nije dobro. Ovog puta apelujem na građane da tu tehniku izbegnu, jer će se verovatno iznenaditi kada budu dobili račune za mesec januar", kaže Radomir Čurović, direktor javnog komunalnog preduzeća "Komunalac".

U susret novom hladnom talasu iz gradskog komunalnog preduzeća preporučuju dodatno dogrevanje prostorija i dodatnu izolaciju vodovodnih instalacija kako bi se sprečilo njihovo smrzavanje i pucanje.

Predlaže se ugradnja zimskih slavina i ispuštanje vode iz cevi u objektima koji se ne koriste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.