Van Basten: Nisam verovao da će se Suarez snaći u Barseloni

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Basten: Nisam verovao da će se Suarez snaći u Barseloni

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten rekao je da nije očekivao da će se kontroverzni Urugvajac Luis Suarez dobro snaći u Barseloni.

Suarez je prošlog leta došao u Barselonu iz Liverpula i za tim sa Nou Kampa postigao je 24 gola u svim takmičenjima.

"Očekivao sam od njega da postane zaista dobar fudbaler, ali nisam verovao da može da igra u timu kakav je Barselona. Mislio sam da će mu više odgovarati Juventus ili Inter, jer u Italiji se igra drugačiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << fudbal nego u Barseloni", rekao je Van Basten za Sport.

On je dodao da se Urugvajac odlično prilagodio stilu igre koji gaje Katalonci.

"Barsa igra veoma pametan fudbal, igrači su blizu i dobro su tehnički potkovani. Mislim da je on više napadač, koji vreba iz kontre i tu traži svoju šansu. On to radi na čudesan način, ali ne igra tako u Barseloni", objasnio je Van Basten.

Van Basten je tokom karijere igrao za Ajaks i Milan. Sa Milanom je osvojio dve titule prvaka Evrope, a sa Ajaksom ima trofej Kupa pobednika kupova.

Za selekciju Holandije odigrao je 58 utakmica i postigao 24 pogotka, uključujući spektakularan volej u finalu šampionata Evrope 1988. godine protiv Sovjetskog Saveza.

Van Basten je od 2004. do 2008. godine obavljao funkciju selektora Holandije, a tokom trenerske karijere vodio je Ajaks, Herenven i AZ.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VAN BASTEN: Mislio sam da se Suarez neće prilagoditi Barseloni

Izvor: HotSport.rs, 04.Jun.2015, 08:31

Legendarni holandski fudbaler Marko van Basten rekao je da nije očekivao da će se kontroverzni Urugvajac Luis Suarez dobro snaći u Barseloni.. . Suarez je prošlog leta došao u Barselonu iz Liverpula i za tim sa Nou Kampa postigao je 24 gola u svim takmičenjima.. - Očekivao sam od njega da postane...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.