Vacke: Rojs nije Levandovski, može da bude kao Bekenbauer, Overat, Zeler i Valter

Izvor: Blic, 21.Avg.2014, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vacke: Rojs nije Levandovski, može da bude kao Bekenbauer, Overat, Zeler i Valter

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke rekao je da je uveren kako Marko Rojs nije tip igrača koji će dozvoliti da novac utiče na njegovu karijeru i da neće krenuti stopama Marija Gecea i Roberta Levandovskog, koji su završili u redovima najvećeg rivala Bajerna iz Minhena.

Pored Bajerna, interesovanje za najboljeg igrača Dortmunda pokazali su i Mančester junajted i Atletiko Madrid.

"Moramo da sačekamo i vidimo da li možemo da zadržimo Marka. Poznajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga dobro i mogu da kažem da ovde nije reč o novcu. Radi se o ambicijama i poverenju prema igračima. Imam osećaj da su naši fudbaleri srećni u Dortmundu, što nije bio slučaj sa igračima koji su nas napuštali u prošlosti", rekao je Vacke za "Der Vesten".

Vacke veruje da je Rojs predodređen da postane legenda kluba, uprkos neuspesima u poslednje dve sezone.

„Marko Rojs može da vodi ovaj klub, koji je iz njegovog rodnog grada. Zašto je Franc Bekenbauer takva legenda Bajerna? Volgang Overat u Kelnu, Uve Zeler u Hamburgu, Fric Valter u Kajzerslauternu? Ni posle 100 godina ljudi ne zaboravljaju šta su ti momci ostvarili. Učinićemo sve da ga ubedimo da je njegova budućnost u Dortmundu i da ovde može da osvaja titule", dodao je Vacke.

Nemački mediji nedavno su preneli vest da je Rojs odbio da produži ugovor sa Dortmundom, koji mu ističe na leto 2017. godine.

On je prošle sezone na 39 mečeva za Dortmund postigao 21 gol, ali je zbog povrede propustio Mundijal na kojem je Nemačka osvojila titulu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.