Izvor: HotSport.rs, 23.Jan.2017, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Začarana mreža Frančeska Tolda, kao naplata za Mijatovu prečku iz 98′ (VIDEO)

Ko kaže da je isključiva odrednica kvaliteta utakmice broj golova!? Da to nije striktno pravilo, pokazao je meč polufinala Evropskog šampionata 2000. godine, u kome su se sastali Italija i Holandija.

Ova utakmica, prema skromnom mišljenju autora ovih redova, predstavlja jednu od najboljih i svakako najuzbudljivjih utakmica na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, održanom u Holandiji i Belgiji, iako za 120 minuta nismo videli ni jedan pogodak.
Uprkos izostanku golova >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ovaj meč, odigran na „Amsterdam areni“, obilovao je uzbuđenjima, pa je nekako ostao utisak da mu oni nisu ni bili neophodni. Ovaj duel je savršen upravo onakav kakav jeste, pa deluje, kakvog li paradoksa,  da bi ga neki gol samo osiromašio i ubio mu “umetnički dojam”.
Holanđani su na ovom duelu propustili veliku šansu, da na domaćem terenu dođu do borbe za titulu prvaka Evrope, posebno što su od 34 minuta imali igrača više, nakon isljučenja Đanluke Zambrote.
Čini se i da je na ovoj utakmici na naplatu došla ona Mijatova prečka iz Francuske i to sa debelom kamatom, jer se na ovom susretu Holanđanima okvir gola isprečio dva puta, a promašili su čak pet od šest izvedenih penala.
Najpre se stativa našla na putu Denisu Bergkampu, kada se već činilo da je savladao Tolda, a onda se i sam golman Italije isprečio De Buru, koji nije uspeo da iskoristi prvi od dva jedanaesterca domaćina, u regularnom delu ovog polufinala.

Izvor: (Youtube/DK86WORLDFOOTBALL – Calcio TV)
Čini se da je Markus Merk pomalo prestrogo dosudio najstrožu kaznu, nakon duela Alesandra Neste i Patrika Klajverta, ali je to ispravio Toldo, koji je sjajno pročitao udarac kapitena Holandije, u finišu prvog poluvremena.
Imala je Holandija sijaset prilika za gol, posebno Klajvert, koji se izgleda ispucao protiv naše reprezentacije, pa mu za „azure“ nije preostalo municije. Najbolju šansu legendarni napadač imao je iz penala, koji je dosuđen nakon starta Julijana nad Edgarom Davidsom, međutim… ponovo ta stativa!
Svi ti promašaji umalo su im se osvetili u trećem minutu nadoknade, kada je Marko Delvekio izbio pred gol Holandije, ali je Van der Sar refleksnom intervencijom spasio svoj tim. Ipak, on je samo odložio ono neodložno.
Nakon što u produžecima nije bilo zlatnog pogotka, koji je tada bio na snazi, pristupilo se izvođenju penala, a tamo se agonija domaćina nastavila.
Nakon što je Di Bijađo pogodio prvi penal za Italiju, Toldo je po drugi put skinuo šut De Bura i napravio od njega potpunog tragičara. Penale su kod Holanđana još promašili i Jap Stam i Pol Bosvelt a jedino je Klajvert bio precizan.
Na drugoj strani neprecizan je bio samo Paolo Maldini, dok su pogađali još  Đanluka Pesoto i Frančesko Toti, čija se „panenka“ i dan danas prepričava.
Tako su Italijani prošli u finale gde su ih čekali Francuzi, a znamo na koji način su tamo poraženi. Izgleda da su na putu do tog finala i oni istrošili svoj rezervoar sreće.
 
The post VREMEPLOV: Začarana mreža Frančeska Tolda, kao naplata za Mijatovu prečku iz 98′ (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.