Izvor: HotSport.rs, 30.Avg.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Jirgene, zar je moralo tako? Klop je sam sebi srušio najveći igrački san (VIDEO)

Aktuelni menadžer Liverpula večno će pamtiti najdramatičniju utakmicu u svojoj igračkoj karijeri i to kao bolnu ranu iz mlađih dana.

Jirgen Klop imao je u životu mnogo dramatičnih utakmica čiji je deo bio. Definitivno najuzbudljivija u njegovoj igračkoj karijeri svakako je bila ona u dresu Majnca protiv Volfsburga, koja se po Klopa završila neslavno. Zbog toga je nikada neće zaboraviti.
Bilo je to na kraju sezone 1996/1997 u nemačkoj ‘Cvajti’, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kada je na stadionu ‘vukova’ Klopov Majnc došao na direktan okršaj za plasman u Bundesligu. Njegovom timu bila je potrebna pobeda.
VREMEPLOV: Pre 16 godina odigran je derbi koji nikada neće biti zaboravljen (VIDEO)
Do vođstva Majnc je došao u sedmom minutu i nada u ostvarenje Jirgenovog sna rapidno je porasla. Međutim, već do kraja prvog poluvremena bila je gotovo izgubljena, pošto je Volfsburg preokrenuo na 3:1, a Majnc čak ostao i bez igrača na terenu zbog drugog žutog kartona Štefana Hetsbergera.
Ipak, drama je tek trebala da usledi. Početkom drugog dela najviši u skoku ispred gola ‘vukova’ je štoper Majnca Jirgen Klop, poklanja se i smanjuje zaostatak na 3:2. Vrlo brzo stigao je novi gol gostiju za izjednačenje i dolazak samo na korak od istorijskog ulaska u Bundesligu.
VREMEPLOV: Pirlov gol karijere sa ‘vazdušnim jastukom’ i sjajna reakcija Ronaldinja (VIDEO)
Međutim, Volfsburg koristi penal kao produkt katastrofalne greške odbrane Majnca, a onda je Jirgen Klop sam ubio svoju najveću nadu i san da ikada zaigra u Bundesligi. Driblao je i petljao kod svog gola, oduzeta mu je lopta i koji trenutak kasnije našla se u mreži njegovog tima po peti put na meču.
Meč je završen rezultatom 5:4 i time je srušen san Jirgena Klopa, što je i sam izjavio posle meča. Nikada kao igrač nije zaigrao u Bundesligi, ali je zato kasnije kao trener sve to naplatio, sa kamatom.

(Izvor: youtube / Bundesliga)
The post VREMEPLOV: Jirgene, zar je moralo tako? Klop je sam sebi srušio najveći igrački san (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.