Izvor: HotSport.rs, 10.Okt.2015, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREMEPLOV: Čuvena pobeda Maradone i drugova nad moćnim Milanom i titula za Napoli! (VIDEO)

Napoli je u svojoj istoriji osvojio dva Skudeta, oba u Maradonino vreme, ¸1987. i 1990. godine, što govori da je post Napolitanaca još kako dug. 

Poslednji put kada je Napoli zaseo na tron Serije A, bilo je davne 1990. godine, oni su te sezone vodili veliku borbu za Skudeto sa “rosonerima”, koje su na kraju iza sebe ostavili na samo dva boda. U to ime prisetimo se njihovog čuvenog meča na “San Paolu”. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs <<

Predvođeni Maradonom, Đanfrankom Zolom i Karekom, fudbaleri Napolija u sezoni 1989/90 dočekali moćni Milan za koji su u to vreme nastupali Maldini, Kostakurta, Van Basten, Gulit, Barezi, Rajkard, Anćeloti. Bio je to sudar divova. Napoli je sa dva gola Andrea Karnevalea i Dijega Maradone slavio protiv tadašnjeg aktuelnog prvaka Evrope rezultatom 3:0, osvojivši na kraju svoj drugi “skudeto” u istoriji. 

Piše: Marko Plavšić, saradnik HotSporta
The post VREMEPLOV: Čuvena pobeda Maradone i drugova nad moćnim Milanom i titula za Napoli! (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.