VPŠ: Novi direktor obio bravu i preuzeo dužnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2016, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VPŠ: Novi direktor obio bravu i preuzeo dužnost

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu Patrik Drid danas oko 10.00 sati uspeo je da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom.

Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka Dragica Tomić, a tokom tog pokušaja nastavnici škole napali su i novinare na zadatku.

Tokom današnjeg pokušaja primopredaje, novi VD direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Drid nije zatekao ni smenjenu direktorku ni nastavno osoblje, jer je danas u školi neradan dan, što je prema rečima Drida konstatovano u zapisniku.

Pošto je prošlog puta Tomićeva odbila da preda dužost, ovog puta je novi vršilac dužnosti direktora morao u kancelariju da uđe tako što je uz pomoć stručnjaka obijena brava.

"Napokon smo uz asistenciju policije uspeli da uđemo u školu, a morali smo da promenimo i brave. Komisija će sva dešavanja konstatovati u zapisniku, a mi ćemo pokušati da normalizujemo rad škole u što kraćem roku", rekao je Drid.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila 2016. godine, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

U obrazloženju smene navedeno je da je Tomićeva učinila "dela koje je čine nedostojnom dužnosti", te da se ovom odlukom Pokrajinske vlade "stavlja do znanja da lični i porodični interesi ne mogu biti iznad javnih interesa".

Istog dana, 13. aprila, Nastavno veće i Savet škole su doneli odluku o reizboru Dragice Tomić na mesto direktora škole, a na osnovu raspisanog konkursa.

Dragica Tomić je negirala argumente koje je Pokrajinska vlada navela kao razloge za njenu smenu.

"Pokrajinska vlada nije nadležna da smenjuje rukovodioce visokoškolskih ustanova, te je odlukom da je razreši prekršila zakon", tvrdi Dragica Tomić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi v. d. direktora VPŠ uspeo da preuzme dužnost

Izvor: NoviSad.com, 06.Maj.2016

Patrik Drid, novopostavljeni vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, danas je oko 10 sati uspeo da uđe u tu školu uz asistenciju policije i da preuzme upravljanje školom..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.