Izvor: HotSport.rs, 26.Avg.2016, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN BELGIJE: Hamilton i Alonso kreću sa začelja

Vozač Mercedesa Luis Hamilton mogao bi da startuje sa poslednjeg mesta na trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije zbog kazne koju mu je danas izrekla Svetska automobilska federacija (FIA).

Hamilton, aktuelni svetski šampion i lider u generalnom plasmanu, kažnjen je sa ukupno 30 mesta lošijom startnom pozicijom na trci za VN Belgije od one koju ostvari u kvalifikacijama, jer je na motoru njegovog bolida izvršeno previše izmena.
FIA je takodje kaznila i vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Meklarena Španca Fernanda Alonsa. On je kažnjen sa 35 mesta lošijom startnom pozicijom od one koju zauzme u kvalifikacijama zbog promene motora posle prvog treninga.
Kvalifikacije za VN Belgije održaće se sutra, a na njima će biti odlučeno da li će Hamilton ili Alonso startovati s poslednjeg mesta na trci.
Trka za Veliku nagradu Belgije voziće se u nedelju od 14.00.
The post VN BELGIJE: Hamilton i Alonso kreću sa začelja appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.