(VIDEO) Monumental je ekslodirao: River preko Boke do finala Kopa Sudamerikana

Izvor: Press, 28.Nov.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Monumental je ekslodirao: River preko Boke do finala Kopa Sudamerikana

Gosti promašili penal, pa kažnjeni golom Lea Piškulića... Pardon Piškulićija
Četiri duge, preduge godine čekali su navijači River Plate da na domaćem terenu savladaju omraženog rivala. I konačno dočekali. Vulkan emocija na Monumentalu! Pala je Boka Juniors! Prvi put na tom stadionu posle 2010.  Leonardo Piskulići je pogotkom u 17. minutu meča odlučio revanš meč polufinala Kopa Sudamerikane >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i Milionere pogurao do borbe za trofej.

Na drugom kraju Buenoj Ajresa očaj! Boka je u prvom poluvremenu, kada je meč i odlučen, bila bolji tim na terenu i jedino sebe gosti mogu da krive za poraz. Uostalom, već posle 20 sekundi igre sudija Herman Delfino je svirao penal zbog nespretnog starta Arijela Rohasa na Sezaru Meli.

Šok na Monumentalu. Šok koji je ubrzo prerastao u euforiju. Marselo Barovero fenomenalnom paradom odbranio je šut Emanuela Giljotija sa bele tačke. River se spasao.

Boka je pak osetila krv, krenula još agresivnije ka protivničkom golu, ali ovo je bilo Baroverovo veče. U narednih desetak minuta zaustavio je i pokušaj Federika Kariza, potom još jednom stao na žulj Giljotiju.

A po nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna. Iz prvog pravog naleta na utakmici River je zatresao mrežu gostiju.

Posle jedne konfuzne reakcije Bokinih odbrambenih igrača lopte se na levom krilu dočepao Leonel Vanđoni. Prizeman centaršut je sačekao iskusni Piskulići, 30-godišnji fudbaler koji korene vuče iz Hrvatske što se isprva ne vidi jer je njegova porodica odavno promenila originalno prezime Piškulić. Bila je to briljantna reakcija Lea  Piskulićija. Agustin Orion je uhvaćen na pogrešnoj nozi. Nije imao šanse.

Gol za majku, koja je ove nedelje preminula od raka. Gol za sve navijače Rivera u kojima se posle ligaškog poraza od Rasinga za vikend ponovo javila nada da će ova sezona biti ona u kojoj će na Monumental stići dupla kruna.

Boka može da razmišlja samo o Kupu. River ove jeseni sanja o hodu po zvezdama. Od trofeja u Kopa Sudamerikani deli ga još  samo megdan sa kolumbijskim Atletiko Nasionalom, koji je na penale eliminisao brazilski Sao Paulo. Dva kola pre kraja prvenstva u Argentini Rasing ima dva boda viška.

Riverova tragedija ili sezona za pamćenje? Za odgovor ćemo morati još malo da se strpimo.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Superklasiko' – River preko Boke do finala Kupa! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Nov.2014

Duel velikih rivala odlučivao je o plasmanu u finale Kopa Sudamerikane, Kupa Južne Amerike.

Nastavak na Sportske.net...

PORAZ U SUPERKLASIKU SKUPO KOŠTA: Navijači Boke napali svoje igrače (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Nov.2014, 00:37

Poraz i eliminacija od River Plate u polufinalu Kupa Sudamerikana žestoko je iznervirala pojedine navijače Boke Juniors koji su posle revanš meča odigranog na Monumentalu napali svoje igrače.. . „Milioneri“ su u revanšu trijumfovali sa 1:0 golom Piskuličija što im je uz remi bez golova sa...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.