(VIDEO, FOTO) ŠPANSKA LEPOTICA VOZI FORMULU 1: Karmen Đorda u Lotusovom bolidu

Izvor: Kurir, 27.Feb.2015, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO, FOTO) ŠPANSKA LEPOTICA VOZI FORMULU 1: Karmen Đorda u Lotusovom bolidu

Karmen Đorda dobila priliku da se, posle desetak godina u nižim kategorijama, oproba kao test vozač ekipe "najbržeg cirkusa".

Karmen Đorda je novi test vozač Lotusa.

Britanska ekipa odlučila je da španskoj lepotici ukažu šansu u Formuli 1 posle desetak godina voženja nižim kategorijama.

- Srećna sam. Nekoliko meseci smo radili na ovome i posle mnogo godina u seriji GP3 bila mi je želja da vidim da li mogu da se razvijem kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vozač. Velik je korak preseliti iz GP3 u Lotus - rekla je 26-godišnja Karmen.

Njen otac Hoze Migel Đorda bio je uspešan vozač. Karmen će učestovati u simulacijama, prisustvovati svim trkama Formule 1 i testirati Lotusove bolide.

- Trudići se da sve bude kako treba - dodala je Karmen Đorda.

Ona nije jedina žena u Formuli 1, jer je Suzi Volf od ranije test vozač Vilijamsa.

Za Lotus će ove sezone voziti Roman Grožan i Pastor Maldonado.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.