(VIDEO, FOTO) MISTERIJA: Zašto je Mesi najbolji fudbaler, a najveći gubitnik

Izvor: Kurir, 05.Jul.2015, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO, FOTO) MISTERIJA: Zašto je Mesi najbolji fudbaler, a najveći gubitnik

Kada igra za Barselonu, nema mu premca, ali kada obuče dres reprezentacije, ne liči na sebe

U izboru za najbolje sportiste svih vremena, izuzev igračkih kvaliteta, važan parametar su trofeji. To se često pominje u svetu fudbala kada se povede priča o tome da li Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi mogu da pomute slavu Pelea i Dijega Armanda Maradone, zvanično najboljih u 20. veku.

Ako je Ronaldo hendikepiran igranjem za reprezentaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (Portugala), koja tokom njegove karijere verovatno neće biti konkurentna u borbi za evropske i svetske trofeje, od Mesija se očekivalo da kolekciju individualnih priznanja i pehara osvojenih sa Barselonom upotpuni i trofejima sa reprezentacijom. Međutim, ispostavilo se da, koliki god bio pobednik u dresu katalonskog kluba, Leo je gubitnik kada uđe u opremu Argentine.

Mesi je do sada u karijeri odigrao tri velika finala sa "gaučosima" i sva tri izgubio.

Prošle godine Argentinci su nastupali u završnoj predstavi Mundijala u Brazilu, a savladali su ih Nemci pogotkom Marka Gecea u produžetku - 1:0.

Mesi je bio član selekcije svoje zemlje u finalima Kopa Amerika dva puta i oba puta je izgubio. U Venecueli 2007. godine Brazil je bio ubedljiv 3:0, a sinoć je domaćin u Čileu slavio posle boljeg izvođenja penala. Doduše, Mesi je u Santjagu bio jedini precizan sa bele tačke od svih argentinskih izvođača, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne neuspeh.

Četvorostrukom osvajaču "Zlatne lopte" ne ide, pa ne ide u dresu reprezentacije. To je utisak i bez pogleda na rezultate. Dovoljno je reći da je prošle godine za najboljeg fudbalera Argentine izabran Anhel Di Marija, jer se smatra najzaslužnijim za plasman "gaučosa" u finale Svetskog prvenstva. Više puta je Mesi u otadžbini osuđivan od javnosti da pod zastavom svoje zemlje ne igra dovoljno motivisano i dobro kao za Barselonu. Ne treba da iznenadi ako hajka na njega ponovo počne posle neuspeha u finalu Kopa Amerika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.